001893 - Paduaplein met klooster en Mariaschool voor meisjes van en o.l.v. van de Dochters van Liefde van de H. Vincentius a Paulo (de vliegkappen). Achter de school de toren van de parochiekerk aan de Hoefstraat, rechts de Paduastraat, links de Bisschop van de Venstraat. Vanaf september 1974 werd het gebouw niet meer als school gebruikt. Het duurde zes jaar voordat de wensen van de buurtraad S.O.N.O. gerealiseerd werden om in het gebouw een buurthuis te huisvesten. Het gebouw ging wel officieus plaats bieden aan kleuterspeelzaal 'De Brabbelaar', jeugdharmonie Orpheus, de kabouters, welpen enz. Op 24 oktober 1980 werd het gebouw officieel geopend door wethouder mevrouw Van Puijenbroek, als wijkcentrum Groeseind/Hoefstraat. De exploitatie van het gebouw kwam in handen van de Stichting Buurt- en Wijkcentra Tilburg (S.B.W.T.). - Foto's & Kaarten

Paduaplein met klooster en Mariaschool voor meisjes van en o.l.v. van de Dochters van Liefde van de H. Vincentius a Paulo (de vliegkappen). Achter de school de toren van de parochiekerk aan de Hoefstraat, rechts de Paduastraat, links de Bisschop van de Venstraat. Vanaf september 1974 werd het gebouw niet meer als school gebruikt. Het duurde zes jaar voordat de wensen van de buurtraad S.O.N.O. gerealiseerd werden om in het gebouw een buurthuis te huisvesten. Het gebouw ging wel officieus plaats bieden aan kleuterspeelzaal 'De Brabbelaar', jeugdharmonie Orpheus, de kabouters, welpen enz. Op 24 oktober 1980 werd het gebouw officieel geopend door wethouder mevrouw Van Puijenbroek, als wijkcentrum Groeseind/Hoefstraat. De exploitatie van het gebouw kwam in handen van de Stichting Buurt- en Wijkcentra Tilburg (S.B.W.T.).

Fotonummer["001893"]
PlaatsTilburg
Straat["Paduaplein"]
Datering vanaf1930
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingPaduaplein met klooster en Mariaschool voor meisjes van en o.l.v. van de Dochters van Liefde van de H. Vincentius a Paulo (de vliegkappen). Achter de school de toren van de parochiekerk aan de Hoefstraat, rechts de Paduastraat, links de Bisschop van de Venstraat. Vanaf september 1974 werd het gebouw niet meer als school gebruikt. Het duurde zes jaar voordat de wensen van de buurtraad S.O.N.O. gerealiseerd werden om in het gebouw een buurthuis te huisvesten. Het gebouw ging wel officieus plaats bieden aan kleuterspeelzaal 'De Brabbelaar', jeugdharmonie Orpheus, de kabouters, welpen enz. Op 24 oktober 1980 werd het gebouw officieel geopend door wethouder mevrouw Van Puijenbroek, als wijkcentrum Groeseind/Hoefstraat. De exploitatie van het gebouw kwam in handen van de Stichting Buurt- en Wijkcentra Tilburg (S.B.W.T.).
AnnotatieTilburgse Koerier 23.10.1980; Nieuwsblad van het Zuiden 23.10.1980.
Datum

001893 - Paduaplein met klooster en Mariaschool voor meisjes van en o.l.v. van de Dochters van Liefde van de H. Vincentius a Paulo (de vliegkappen).  Achter de school de toren van de parochiekerk aan de Hoefstraat, rechts de Paduastraat, links de Bisschop van de Venstraat. Vanaf september 1974 werd het gebouw niet meer als school gebruikt. Het duurde zes jaar voordat de wensen van de buurtraad S.O.N.O. gerealiseerd werden om in het gebouw een buurthuis te huisvesten. Het gebouw ging wel officieus plaats bieden aan kleuterspeelzaal 'De Brabbelaar', jeugdharmonie Orpheus, de kabouters, welpen enz. Op 24 oktober 1980 werd het gebouw officieel geopend door wethouder mevrouw Van Puijenbroek, als wijkcentrum Groeseind/Hoefstraat. De exploitatie van het gebouw kwam in handen van de Stichting Buurt- en Wijkcentra Tilburg (S.B.W.T.).
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag