046323 - Interieur van de kerk St. Jan Onthoofding, gebouwd door dr. Jos Cuijpers uit Amsterdam. De kerk werd op 5 juni 1899 geconsacreerd door monseigneur van de Ven. Het hoogaltaar van Franse zandsteen, is een ontwerp van H. van der Geld uit 's-Hertogenbosch, evenals de zijaltaren, links van het hoogaltaar het Maria altaar en geheel links het altaar van O.L.V. van de Rozenkrans. De kerk wordt nog verlicht door gaslampen. Tegen de buitenmuren een eenvoudige kruisweg, die onder het pastoraat van Coenraad Peters (1918-1930) vervangen werd door een kruisweg van kunstschilder Sicking. - Foto's & Kaarten

Interieur van de kerk St. Jan Onthoofding, gebouwd door dr. Jos Cuijpers uit Amsterdam. De kerk werd op 5 juni 1899 geconsacreerd door monseigneur van de Ven. Het hoogaltaar van Franse zandsteen, is een ontwerp van H. van der Geld uit 's-Hertogenbosch, evenals de zijaltaren, links van het hoogaltaar het Maria altaar en geheel links het altaar van O.L.V. van de Rozenkrans. De kerk wordt nog verlicht door gaslampen. Tegen de buitenmuren een eenvoudige kruisweg, die onder het pastoraat van Coenraad Peters (1918-1930) vervangen werd door een kruisweg van kunstschilder Sicking.

Fotonummer["046323"]
PlaatsGoirle
Straat["Kerkstraat"]
Datering vanaf1915
HerkomstJ. van Gils, Hilvarenbeek
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingInterieur van de kerk St. Jan Onthoofding, gebouwd door dr. Jos Cuijpers uit Amsterdam. De kerk werd op 5 juni 1899 geconsacreerd door monseigneur van de Ven. Het hoogaltaar van Franse zandsteen, is een ontwerp van H. van der Geld uit 's-Hertogenbosch, evenals de zijaltaren, links van het hoogaltaar het Maria altaar en geheel links het altaar van O.L.V. van de Rozenkrans. De kerk wordt nog verlicht door gaslampen. Tegen de buitenmuren een eenvoudige kruisweg, die onder het pastoraat van Coenraad Peters (1918-1930) vervangen werd door een kruisweg van kunstschilder Sicking.
AnnotatieBijdrage tot de geschiedenis van Goirle p. 128-130, 140. St. Jan de oudste parochie van Goirle, p. 28-31. NTC 8.6.1899.
Datum

046323 - Interieur van de kerk St. Jan Onthoofding, gebouwd door dr. Jos Cuijpers uit Amsterdam. De kerk werd op 5 juni 1899 geconsacreerd door monseigneur van de Ven. Het hoogaltaar van Franse zandsteen, is een ontwerp van H. van der Geld uit 's-Hertogenbosch, evenals de zijaltaren, links van het hoogaltaar het Maria altaar en geheel links het altaar van O.L.V. van de Rozenkrans.  De kerk wordt nog verlicht door gaslampen. Tegen de buitenmuren een eenvoudige kruisweg, die onder het pastoraat van Coenraad Peters (1918-1930) vervangen werd door een kruisweg van kunstschilder Sicking.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag