046596 - Tilburgseweg richting Tilburg. Links op de achtergrond 'de kwaoie hoek', later garage Hoogendoorn. Het pand links, Tilburgseweg 90, werd gebouwd in 1910 door J.F.A. Vekemans. Later woonden er de weduwe J.M. Verbeek en boekhouder C.A. van Erven. Verder twee lage woningen onder een dak. Het eerste pandje, Tilburgseweg 94, bestaat nog steeds. Hier woonde lange tijd Bart Otten. Het pandje rechts werd in 1925 gesloopt en vervangen door een winkel/woonhuis voor koopman Peerke van Amelsfoort. Het gevelhuis daarnaast werd onder architectuur van J.B. Rens, later burgemeester van Goirle, in 1906 gebouwd voor Arnold van Gils. Geheel rechts het pand Tilburgseweg 89, werd in 1914 gebouwd door de gebroeders Hoogendoorn voor J.C. van Dun. Later woonde hier A.W.P.A. Appels. Drie panden verder zat de winkel van Willeke van de Lisdonk, later de gezusters Van de Lisdonk. - Foto's & Kaarten

Tilburgseweg richting Tilburg. Links op de achtergrond 'de kwaoie hoek', later garage Hoogendoorn. Het pand links, Tilburgseweg 90, werd gebouwd in 1910 door J.F.A. Vekemans. Later woonden er de weduwe J.M. Verbeek en boekhouder C.A. van Erven. Verder twee lage woningen onder een dak. Het eerste pandje, Tilburgseweg 94, bestaat nog steeds. Hier woonde lange tijd Bart Otten. Het pandje rechts werd in 1925 gesloopt en vervangen door een winkel/woonhuis voor koopman Peerke van Amelsfoort. Het gevelhuis daarnaast werd onder architectuur van J.B. Rens, later burgemeester van Goirle, in 1906 gebouwd voor Arnold van Gils. Geheel rechts het pand Tilburgseweg 89, werd in 1914 gebouwd door de gebroeders Hoogendoorn voor J.C. van Dun. Later woonde hier A.W.P.A. Appels. Drie panden verder zat de winkel van Willeke van de Lisdonk, later de gezusters Van de Lisdonk.

Fotonummer["046596"]
PlaatsGoirle
Straat["Tilburgseweg"]
Datering vanaf1915
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingTilburgseweg richting Tilburg. Links op de achtergrond 'de kwaoie hoek', later garage Hoogendoorn. Het pand links, Tilburgseweg 90, werd gebouwd in 1910 door J.F.A. Vekemans. Later woonden er de weduwe J.M. Verbeek en boekhouder C.A. van Erven. Verder twee lage woningen onder een dak. Het eerste pandje, Tilburgseweg 94, bestaat nog steeds. Hier woonde lange tijd Bart Otten. Het pandje rechts werd in 1925 gesloopt en vervangen door een winkel/woonhuis voor koopman Peerke van Amelsfoort. Het gevelhuis daarnaast werd onder architectuur van J.B. Rens, later burgemeester van Goirle, in 1906 gebouwd voor Arnold van Gils. Geheel rechts het pand Tilburgseweg 89, werd in 1914 gebouwd door de gebroeders Hoogendoorn voor J.C. van Dun. Later woonde hier A.W.P.A. Appels. Drie panden verder zat de winkel van Willeke van de Lisdonk, later de gezusters Van de Lisdonk.
AnnotatieGA Goirle, bouwvergunningen 1905-1947, nrs.9, 685, 687, 688. Goirle in oude ansichten, p. 49. Een eeuw Goirle 1870-1970, p. 38.
Datum

046596 - Tilburgseweg richting Tilburg. Links op de achtergrond 'de kwaoie hoek', later garage Hoogendoorn. Het pand links,  Tilburgseweg 90, werd gebouwd in 1910 door J.F.A. Vekemans. Later woonden er de weduwe J.M. Verbeek en boekhouder C.A. van Erven. Verder twee lage woningen onder een dak. Het eerste pandje, Tilburgseweg 94, bestaat nog steeds. Hier woonde lange tijd Bart Otten. Het pandje rechts werd in 1925 gesloopt en vervangen door een winkel/woonhuis voor koopman Peerke van Amelsfoort. Het gevelhuis daarnaast werd onder architectuur van J.B. Rens, later burgemeester van Goirle, in 1906 gebouwd voor Arnold van Gils. Geheel rechts het pand Tilburgseweg 89, werd in 1914 gebouwd door de gebroeders Hoogendoorn voor J.C. van Dun. Later woonde hier A.W.P.A. Appels. Drie panden verder zat de winkel van Willeke van de Lisdonk, later de gezusters Van de Lisdonk.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag