082797 - Jan Hermans, "commies rijksbelastingen" (rechts) "op dienst" met een van zijn collega's. Johannes Hubertus Hermans werd geboren te Kessel op 25 juli 1893 als zoon van Hub Hermans en Sybilla Janssen. Op 7 juni 1917 werd hij door de inspecteur van de directe belastingen, invoerrechten en accijnzen te Enschede beêdigd als kommies 3e klasse bij de genoemde dienst. In Goirle was hij werkzaam aan de grens als "dienstgeleider der kommiezen", maar door zijn slechte gezondheid werd hij in 1933 overgeplaatst naar Tilburg. In Goirle werd Hermans opgevolgd door H. van der Meijs, "dienstgeleider" te Baarle-Nassau. Een jaar later, op 26 augustus 1934, overleed Jan Hermans te Tilburg. Bij zijn begrafenis werd hij geprezen als een ambtenaar die altijd bereid was om zijn plichten te vervullen. Hierbij aanwezig waren o.a. de heer Reijntjes, inspecteur der belastingen in Tilburg, kommies-verificateur Mommersteeg, hoofdkommies Slager en de dienstgeleiders Boom uit Tilburg en Van der Meijs uit Goirle. Zijn weduwe, Anna Maria Cornelia van Dun, keerde na zijn dood met haar drie kinderen terug naar Goirle. - Foto's & Kaarten

Jan Hermans, "commies rijksbelastingen" (rechts) "op dienst" met een van zijn collega's. Johannes Hubertus Hermans werd geboren te Kessel op 25 juli 1893 als zoon van Hub Hermans en Sybilla Janssen. Op 7 juni 1917 werd hij door de inspecteur van de directe belastingen, invoerrechten en accijnzen te Enschede beêdigd als kommies 3e klasse bij de genoemde dienst. In Goirle was hij werkzaam aan de grens als "dienstgeleider der kommiezen", maar door zijn slechte gezondheid werd hij in 1933 overgeplaatst naar Tilburg. In Goirle werd Hermans opgevolgd door H. van der Meijs, "dienstgeleider" te Baarle-Nassau. Een jaar later, op 26 augustus 1934, overleed Jan Hermans te Tilburg. Bij zijn begrafenis werd hij geprezen als een ambtenaar die altijd bereid was om zijn plichten te vervullen. Hierbij aanwezig waren o.a. de heer Reijntjes, inspecteur der belastingen in Tilburg, kommies-verificateur Mommersteeg, hoofdkommies Slager en de dienstgeleiders Boom uit Tilburg en Van der Meijs uit Goirle. Zijn weduwe, Anna Maria Cornelia van Dun, keerde na zijn dood met haar drie kinderen terug naar Goirle.

Fotonummer["082797"]
PlaatsGoirle
Datering vanaf1930
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingJan Hermans, "commies rijksbelastingen" (rechts) "op dienst" met een van zijn collega's. Johannes Hubertus Hermans werd geboren te Kessel op 25 juli 1893 als zoon van Hub Hermans en Sybilla Janssen. Op 7 juni 1917 werd hij door de inspecteur van de directe belastingen, invoerrechten en accijnzen te Enschede beêdigd als kommies 3e klasse bij de genoemde dienst. In Goirle was hij werkzaam aan de grens als "dienstgeleider der kommiezen", maar door zijn slechte gezondheid werd hij in 1933 overgeplaatst naar Tilburg. In Goirle werd Hermans opgevolgd door H. van der Meijs, "dienstgeleider" te Baarle-Nassau. Een jaar later, op 26 augustus 1934, overleed Jan Hermans te Tilburg. Bij zijn begrafenis werd hij geprezen als een ambtenaar die altijd bereid was om zijn plichten te vervullen. Hierbij aanwezig waren o.a. de heer Reijntjes, inspecteur der belastingen in Tilburg, kommies-verificateur Mommersteeg, hoofdkommies Slager en de dienstgeleiders Boom uit Tilburg en Van der Meijs uit Goirle. Zijn weduwe, Anna Maria Cornelia van Dun, keerde na zijn dood met haar drie kinderen terug naar Goirle.
AnnotatieNieuwsblad van het Zuiden 14.2.1933, 29.8.1934.
Datum

082797 - Jan Hermans,  "commies rijksbelastingen"  (rechts) "op dienst" met een van zijn collega's. Johannes Hubertus Hermans werd geboren te Kessel op 25 juli 1893 als zoon van Hub Hermans en Sybilla Janssen. Op 7 juni 1917 werd hij door de inspecteur van de directe belastingen, invoerrechten en accijnzen te Enschede beêdigd als kommies 3e klasse bij de genoemde dienst. In Goirle was hij werkzaam aan de grens als "dienstgeleider der kommiezen", maar door zijn slechte gezondheid werd hij in 1933 overgeplaatst naar Tilburg. In Goirle werd Hermans opgevolgd door H. van der Meijs, "dienstgeleider" te Baarle-Nassau. Een jaar later, op 26 augustus 1934, overleed Jan Hermans te Tilburg. Bij zijn begrafenis werd hij geprezen als een ambtenaar die altijd bereid was om zijn plichten te vervullen. Hierbij aanwezig waren o.a. de heer Reijntjes, inspecteur der belastingen in Tilburg, kommies-verificateur Mommersteeg, hoofdkommies Slager en de dienstgeleiders Boom uit Tilburg en Van der Meijs uit Goirle. Zijn weduwe, Anna Maria Cornelia van Dun, keerde na zijn dood met haar drie kinderen terug naar Goirle.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag