013470 - WOII; WO2; Tweede Wereldoorlog. Oorlogsschade. Vernielingen. Om hun eigen troepen te helpen bij de aftocht wierpen de Fransen een aantal bommen (ca.12) op strategische punten, invalswegen waarlangs zij de Duitsers verwachten. De bommen komen echter neer in de St. Josephstraat en de Bosscheweg en Laarstraat. Er worden bominslagen gemeld in de fabriek van de BeKa en in de Laarstraat, waar het café van de weduwe Dusee-Bosman wordt getroffen. - Foto's & Kaarten

WOII; WO2; Tweede Wereldoorlog. Oorlogsschade. Vernielingen. Om hun eigen troepen te helpen bij de aftocht wierpen de Fransen een aantal bommen (ca.12) op strategische punten, invalswegen waarlangs zij de Duitsers verwachten. De bommen komen echter neer in de St. Josephstraat en de Bosscheweg en Laarstraat. Er worden bominslagen gemeld in de fabriek van de BeKa en in de Laarstraat, waar het café van de weduwe Dusee-Bosman wordt getroffen.

Fotonummer["013470"]
PlaatsTilburg
Straat["Laarstraat"]
Datering vanaf12-05-1940
Fotograafonbekend
HerkomstCollectie Tolsma
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingWOII; WO2; Tweede Wereldoorlog. Oorlogsschade. Vernielingen. Om hun eigen troepen te helpen bij de aftocht wierpen de Fransen een aantal bommen (ca.12) op strategische punten, invalswegen waarlangs zij de Duitsers verwachten. De bommen komen echter neer in de St. Josephstraat en de Bosscheweg en Laarstraat. Er worden bominslagen gemeld in de fabriek van de BeKa en in de Laarstraat, waar het café van de weduwe Dusee-Bosman wordt getroffen.
Datum

013470 - WOII; WO2; Tweede Wereldoorlog. Oorlogsschade. Vernielingen. Om hun eigen troepen te helpen bij de aftocht wierpen de Fransen een aantal bommen (ca.12) op strategische punten, invalswegen waarlangs zij de Duitsers verwachten. De bommen komen echter neer in de St. Josephstraat en de Bosscheweg en Laarstraat. Er worden bominslagen gemeld in de fabriek van de BeKa en in de Laarstraat, waar het café van de weduwe Dusee-Bosman wordt getroffen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag