038987 - Volt. Zuid. Productie of fabricage van transformatoren. Bij Volt werden al sinds 1927 trasformatoren gemaakt. Bij de oudere typen bestond het z.g.n. ijzergedeelte uit opeengestapelde blikjes die werden vastgeklonken. Voornamelijk om het resoneren van deze blikjes tegen te gaan werden de trafo`s in een soort wasbad gedompeld om zodoende de trillingen te dempen. Deed men dit niet, dan ontstond een hinderlijke bromtoon. Hier het dompelen van een aantal trafo`s waarschijnlijk rond 1955. - Foto's & Kaarten

Volt. Zuid. Productie of fabricage van transformatoren. Bij Volt werden al sinds 1927 trasformatoren gemaakt. Bij de oudere typen bestond het z.g.n. ijzergedeelte uit opeengestapelde blikjes die werden vastgeklonken. Voornamelijk om het resoneren van deze blikjes tegen te gaan werden de trafo`s in een soort wasbad gedompeld om zodoende de trillingen te dempen. Deed men dit niet, dan ontstond een hinderlijke bromtoon. Hier het dompelen van een aantal trafo`s waarschijnlijk rond 1955.

Fotonummer["038987"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf1955
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Zuid. Productie of fabricage van transformatoren. Bij Volt werden al sinds 1927 trasformatoren gemaakt. Bij de oudere typen bestond het z.g.n. ijzergedeelte uit opeengestapelde blikjes die werden vastgeklonken. Voornamelijk om het resoneren van deze blikjes tegen te gaan werden de trafo`s in een soort wasbad gedompeld om zodoende de trillingen te dempen. Deed men dit niet, dan ontstond een hinderlijke bromtoon. Hier het dompelen van een aantal trafo`s waarschijnlijk rond 1955.
Datum

038987 - Volt. Zuid. Productie of fabricage van transformatoren. Bij Volt werden al sinds 1927 trasformatoren gemaakt. Bij de oudere typen bestond het z.g.n. ijzergedeelte uit opeengestapelde blikjes die werden vastgeklonken. Voornamelijk om het resoneren van deze blikjes tegen te gaan werden de trafo`s in een soort wasbad gedompeld om zodoende de trillingen te dempen. Deed men dit niet, dan ontstond een hinderlijke bromtoon. Hier het dompelen van een aantal trafo`s waarschijnlijk rond 1955.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag