072220 - Wim van Boxtel geboren te Goirle op 9.1.1916 overleden te Tilburg op 29 april 1996. Hij trouwde met Lena Laureijsen en hertrouwde Francisca van Iersel. Als "Vabo" schreef hij honderden gedichtjes in het Goirlese dialect, die gepubliceerd werden in het Goirles Belang, waarvan hij oprichter en mederedacteur was. Zijn jeugdherinneringen schreef hij op in het boek Vergaone Glorie en samen met Ad Houtepen publiceerde hij het boekje Goirle in grootmoeders tijd. Van beroep was Wim van Boxtel kruidenier. - Foto's & Kaarten

Wim van Boxtel geboren te Goirle op 9.1.1916 overleden te Tilburg op 29 april 1996. Hij trouwde met Lena Laureijsen en hertrouwde Francisca van Iersel. Als "Vabo" schreef hij honderden gedichtjes in het Goirlese dialect, die gepubliceerd werden in het Goirles Belang, waarvan hij oprichter en mederedacteur was. Zijn jeugdherinneringen schreef hij op in het boek Vergaone Glorie en samen met Ad Houtepen publiceerde hij het boekje Goirle in grootmoeders tijd. Van beroep was Wim van Boxtel kruidenier.

Fotonummer["072220"]
PlaatsGoirle
Datering vanaf1979
HerkomstGoirle Middendoor
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingWim van Boxtel geboren te Goirle op 9.1.1916 overleden te Tilburg op 29 april 1996. Hij trouwde met Lena Laureijsen en hertrouwde Francisca van Iersel. Als "Vabo" schreef hij honderden gedichtjes in het Goirlese dialect, die gepubliceerd werden in het Goirles Belang, waarvan hij oprichter en mederedacteur was. Zijn jeugdherinneringen schreef hij op in het boek Vergaone Glorie en samen met Ad Houtepen publiceerde hij het boekje Goirle in grootmoeders tijd. Van beroep was Wim van Boxtel kruidenier.
AnnotatieGoirle in 200 portretten 1803-2003, nr. 77.
Datum

072220 - Wim van Boxtel geboren te Goirle op 9.1.1916 overleden te Tilburg op 29 april 1996. Hij trouwde met Lena Laureijsen en hertrouwde Francisca van Iersel. Als "Vabo" schreef hij honderden gedichtjes in het Goirlese dialect, die gepubliceerd werden in het Goirles Belang, waarvan hij oprichter en mederedacteur was. Zijn jeugdherinneringen schreef hij op in het boek Vergaone Glorie en samen met Ad Houtepen publiceerde hij het boekje Goirle in grootmoeders tijd. Van beroep was Wim van Boxtel kruidenier.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag