655565 - Monumentenzorg. Monument. GGD Tilburg De opdracht voor het ontwerp van de GGD is het resultaat geweest van een besloten prijsvraag, waaraan onder andere ook architect Jos Schijvens uit Tilburg deelnam. Bedaux liet zijn prijsvraagontwerp, dat onder motto (anoniem) ingediend moest worden, vanuit Rotterdam versturen omdat hij vermoedde dat de deelnemer uit Rotterdam, architect Elffers, de voorkeur genoot van de jury. En Bedaux won. Het moderne gebouw heeft aan de kant van de Ringbaan West een gevel van glas, gezet in een ritme van witte stalen kolommen. Aan de rechterkant een uitbouw in muschelkalksteen. Alles twee lagen hoog. Aan de achterzijde treffen we gevels van gele baksteen in één laag. - Foto's & Kaarten

Monumentenzorg. Monument. GGD Tilburg De opdracht voor het ontwerp van de GGD is het resultaat geweest van een besloten prijsvraag, waaraan onder andere ook architect Jos Schijvens uit Tilburg deelnam. Bedaux liet zijn prijsvraagontwerp, dat onder motto (anoniem) ingediend moest worden, vanuit Rotterdam versturen omdat hij vermoedde dat de deelnemer uit Rotterdam, architect Elffers, de voorkeur genoot van de jury. En Bedaux won. Het moderne gebouw heeft aan de kant van de Ringbaan West een gevel van glas, gezet in een ritme van witte stalen kolommen. Aan de rechterkant een uitbouw in muschelkalksteen. Alles twee lagen hoog. Aan de achterzijde treffen we gevels van gele baksteen in één laag.

Fotonummer["655565"]
PlaatsTilburg
Straat["Ringbaan West"]
Datering vanaf2007
FotograafFotograaf gemeente Tilburg
HerkomstGemeente Tilburg / Monumenetenzoerg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMonumentenzorg. Monument. GGD Tilburg De opdracht voor het ontwerp van de GGD is het resultaat geweest van een besloten prijsvraag, waaraan onder andere ook architect Jos Schijvens uit Tilburg deelnam. Bedaux liet zijn prijsvraagontwerp, dat onder motto (anoniem) ingediend moest worden, vanuit Rotterdam versturen omdat hij vermoedde dat de deelnemer uit Rotterdam, architect Elffers, de voorkeur genoot van de jury. En Bedaux won. Het moderne gebouw heeft aan de kant van de Ringbaan West een gevel van glas, gezet in een ritme van witte stalen kolommen. Aan de rechterkant een uitbouw in muschelkalksteen. Alles twee lagen hoog. Aan de achterzijde treffen we gevels van gele baksteen in één laag.
Huisnummer227
Datum

655565 - Monumentenzorg. Monument. GGD Tilburg De opdracht voor het ontwerp van de GGD is het resultaat  geweest van een besloten prijsvraag, waaraan onder andere ook architect Jos Schijvens uit Tilburg deelnam. Bedaux liet zijn prijsvraagontwerp, dat onder motto (anoniem) ingediend moest worden, vanuit Rotterdam versturen omdat hij vermoedde dat de deelnemer uit Rotterdam, architect Elffers, de voorkeur genoot van de jury. En Bedaux won. Het moderne gebouw heeft aan de kant van de Ringbaan West een gevel van glas, gezet in een ritme van witte stalen kolommen. Aan de rechterkant een uitbouw in muschelkalksteen. Alles twee lagen hoog. Aan de achterzijde treffen we gevels van gele baksteen in één laag.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag