041738 - Elisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. Een container cobalt-60 wordt met de lier op een laadbak geplaatst. De zending was bestemd voor het zogenaamde Witte Huis, een radiotherapeurische instituut van het St. Elisabethziekenhuis, gelegen op de hoek van de Prof. Dondersstraat en de Jan van Beverwijckstraat. Dit huis was eens het woonhuis van burgemeester Van Voorst tot Voorst en tegenwoordig de bestuurszetel van de stichting Het R.K. Gasthuis. Ten tijde van deze foto was in het Witte Huis het RTIT, Radio Therapeutisch Instituut Tilburg, gevestigd (1953-1981). De man in het witte overhemd is Jan Boïnk, tweede van links Kees van Besoijen magazijn-chef van Boïnk-Meijer, uiterst rechts Frans van de Sande. Links vooraan Jan van Ras, monteur bij Boink Meijer. - Foto's & Kaarten

Elisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. Een container cobalt-60 wordt met de lier op een laadbak geplaatst. De zending was bestemd voor het zogenaamde Witte Huis, een radiotherapeurische instituut van het St. Elisabethziekenhuis, gelegen op de hoek van de Prof. Dondersstraat en de Jan van Beverwijckstraat. Dit huis was eens het woonhuis van burgemeester Van Voorst tot Voorst en tegenwoordig de bestuurszetel van de stichting Het R.K. Gasthuis. Ten tijde van deze foto was in het Witte Huis het RTIT, Radio Therapeutisch Instituut Tilburg, gevestigd (1953-1981). De man in het witte overhemd is Jan Boïnk, tweede van links Kees van Besoijen magazijn-chef van Boïnk-Meijer, uiterst rechts Frans van de Sande. Links vooraan Jan van Ras, monteur bij Boink Meijer.

Fotonummer["041738"]
PlaatsTilburg
Straat["Utrechtsestraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf01-07-1960
FotograafBoïnk-Colberts, Gerrit
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingElisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. Een container cobalt-60 wordt met de lier op een laadbak geplaatst. De zending was bestemd voor het zogenaamde Witte Huis, een radiotherapeurische instituut van het St. Elisabethziekenhuis, gelegen op de hoek van de Prof. Dondersstraat en de Jan van Beverwijckstraat. Dit huis was eens het woonhuis van burgemeester Van Voorst tot Voorst en tegenwoordig de bestuurszetel van de stichting Het R.K. Gasthuis. Ten tijde van deze foto was in het Witte Huis het RTIT, Radio Therapeutisch Instituut Tilburg, gevestigd (1953-1981). De man in het witte overhemd is Jan Boïnk, tweede van links Kees van Besoijen magazijn-chef van Boïnk-Meijer, uiterst rechts Frans van de Sande. Links vooraan Jan van Ras, monteur bij Boink Meijer.
AnnotatieBrabants Dagblad, rubriek Weerzien d.d. 23 januari 1997;
Datum

041738 - Elisabethziekenhuis. Gezondheidszorg. Ziekenhuizen. Een container cobalt-60 wordt met de lier op een laadbak geplaatst. De zending was bestemd voor het zogenaamde Witte Huis, een radiotherapeurische instituut van het St. Elisabethziekenhuis, gelegen op de hoek van de Prof. Dondersstraat en de Jan van Beverwijckstraat. Dit huis was eens het woonhuis van burgemeester Van Voorst tot Voorst en tegenwoordig de bestuurszetel van de stichting Het R.K. Gasthuis. Ten tijde van deze foto was in het Witte Huis het RTIT, Radio Therapeutisch Instituut Tilburg, gevestigd (1953-1981). De man in het witte overhemd is Jan Boïnk, tweede van links Kees van Besoijen magazijn-chef van Boïnk-Meijer, uiterst rechts Frans van de Sande. Links vooraan Jan van Ras, monteur bij Boink Meijer.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag