002999 - Het in 1910 gebouwde post- en telegraafkantoor in neo-renaissancestijl werd ontworpen door de rijksbouwmeester van het 2e district, D.E.C. Knuttel en gebouwd op de plaats van het oude postkantoor. Rechts een detail van de gevel met de hoofdingang aan de Telegraafstraat. Links de gevel aan de Willem II-straat met geheel links de woning van de directeur. - Foto's & Kaarten

Het in 1910 gebouwde post- en telegraafkantoor in neo-renaissancestijl werd ontworpen door de rijksbouwmeester van het 2e district, D.E.C. Knuttel en gebouwd op de plaats van het oude postkantoor. Rechts een detail van de gevel met de hoofdingang aan de Telegraafstraat. Links de gevel aan de Willem II-straat met geheel links de woning van de directeur.

Fotonummer["002999"]
PlaatsTilburg
Straat["Willem II-straat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1912
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingHet in 1910 gebouwde post- en telegraafkantoor in neo-renaissancestijl werd ontworpen door de rijksbouwmeester van het 2e district, D.E.C. Knuttel en gebouwd op de plaats van het oude postkantoor. Rechts een detail van de gevel met de hoofdingang aan de Telegraafstraat. Links de gevel aan de Willem II-straat met geheel links de woning van de directeur.
Datum

002999 - Het in 1910 gebouwde post- en telegraafkantoor in neo-renaissancestijl werd ontworpen door de rijksbouwmeester van het 2e district, D.E.C. Knuttel en gebouwd op de plaats van het oude postkantoor. Rechts een detail van de gevel met de hoofdingang aan de Telegraafstraat. Links de gevel aan de Willem II-straat met geheel links de woning van de directeur.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag