044929 - Pand Noordstraat M1076, later Noordstraat 104, stond op de hoek van de Noordstraat en de Stationstraat (rechts) Het was een eeuwenoud Kempisch woonhuis met een hoge gevel aan de Noordstraat en een lagere achtergevel aan de Stationsstraat. De laatste bewoner was de schoenmakersfamilie Dudar, die in 1916 verhuisde naar het pand Nieuwlandstraat 15. Toen deze foto gemaakt werd, zat er tijdelijk de modezaak van de gezusters Heerkens. Het pand is gesloopt vóór 1920. Boven het raam rechts wordt op een bord de plaats van het huis met omgeving als bouwterrein aangeboden door notaris Maas. Het terrein waarop het voorste gedeelte van het woonhuis staat, is na de sloop nooit meer bebouwd, maar in gebruik genomen als plantsoen. Rechts aan de Stationsstraat een kooimast en een aanplakzuil. - Foto's & Kaarten

Pand Noordstraat M1076, later Noordstraat 104, stond op de hoek van de Noordstraat en de Stationstraat (rechts) Het was een eeuwenoud Kempisch woonhuis met een hoge gevel aan de Noordstraat en een lagere achtergevel aan de Stationsstraat. De laatste bewoner was de schoenmakersfamilie Dudar, die in 1916 verhuisde naar het pand Nieuwlandstraat 15. Toen deze foto gemaakt werd, zat er tijdelijk de modezaak van de gezusters Heerkens. Het pand is gesloopt vóór 1920. Boven het raam rechts wordt op een bord de plaats van het huis met omgeving als bouwterrein aangeboden door notaris Maas. Het terrein waarop het voorste gedeelte van het woonhuis staat, is na de sloop nooit meer bebouwd, maar in gebruik genomen als plantsoen. Rechts aan de Stationsstraat een kooimast en een aanplakzuil.

Fotonummer["044929"]
PlaatsTilburg
Straat["Noordstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1918
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingPand Noordstraat M1076, later Noordstraat 104, stond op de hoek van de Noordstraat en de Stationstraat (rechts) Het was een eeuwenoud Kempisch woonhuis met een hoge gevel aan de Noordstraat en een lagere achtergevel aan de Stationsstraat. De laatste bewoner was de schoenmakersfamilie Dudar, die in 1916 verhuisde naar het pand Nieuwlandstraat 15. Toen deze foto gemaakt werd, zat er tijdelijk de modezaak van de gezusters Heerkens. Het pand is gesloopt vóór 1920. Boven het raam rechts wordt op een bord de plaats van het huis met omgeving als bouwterrein aangeboden door notaris Maas. Het terrein waarop het voorste gedeelte van het woonhuis staat, is na de sloop nooit meer bebouwd, maar in gebruik genomen als plantsoen. Rechts aan de Stationsstraat een kooimast en een aanplakzuil.
Datum

044929 - Pand Noordstraat M1076, later Noordstraat 104, stond op de hoek van de Noordstraat en de Stationstraat (rechts) Het was een eeuwenoud Kempisch woonhuis met een hoge gevel aan de Noordstraat en een lagere achtergevel aan de Stationsstraat. De laatste bewoner was de schoenmakersfamilie Dudar, die in 1916 verhuisde naar het pand Nieuwlandstraat 15. Toen deze foto gemaakt werd, zat er tijdelijk de modezaak van de gezusters Heerkens. Het pand is gesloopt vóór 1920. Boven het raam rechts wordt op een bord de plaats van het huis met omgeving als bouwterrein aangeboden door notaris Maas. Het terrein waarop het voorste gedeelte van het woonhuis staat, is na de sloop nooit meer bebouwd, maar in gebruik genomen als plantsoen. Rechts aan de Stationsstraat een kooimast en een aanplakzuil.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag