057844 - Rijen. de N.V. Elektrische Werktuigenfabriek liet in 1907 een fabriek bouwen op de hoek van de Julianastraat en de Rijksweg, doch begon al terstond met de productie in een loods aan de Julianastraat. De loods liet men na het gereed komen van de bedrijfsgebouwen afbreken en in de plaats daarvan kwamen tien woningen voor leidinggevend personeel. Op deze foto van omstreeks 1916 ziet men rechts een aantal van deze woningen. De naam van het bedrijf zou in 1920 gewijzigd worden i n de N.V. Nederlandsche Ericson Telefoonfabrieken. Achter de huizen de N.V. Lederfabriek "Noord Brabant". - Foto's & Kaarten

Rijen. de N.V. Elektrische Werktuigenfabriek liet in 1907 een fabriek bouwen op de hoek van de Julianastraat en de Rijksweg, doch begon al terstond met de productie in een loods aan de Julianastraat. De loods liet men na het gereed komen van de bedrijfsgebouwen afbreken en in de plaats daarvan kwamen tien woningen voor leidinggevend personeel. Op deze foto van omstreeks 1916 ziet men rechts een aantal van deze woningen. De naam van het bedrijf zou in 1920 gewijzigd worden i n de N.V. Nederlandsche Ericson Telefoonfabrieken. Achter de huizen de N.V. Lederfabriek "Noord Brabant".

Fotonummer["057844"]
PlaatsRijen
Straat["Rijksweg"]
Datering vanaf1916
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingRijen. de N.V. Elektrische Werktuigenfabriek liet in 1907 een fabriek bouwen op de hoek van de Julianastraat en de Rijksweg, doch begon al terstond met de productie in een loods aan de Julianastraat. De loods liet men na het gereed komen van de bedrijfsgebouwen afbreken en in de plaats daarvan kwamen tien woningen voor leidinggevend personeel. Op deze foto van omstreeks 1916 ziet men rechts een aantal van deze woningen. De naam van het bedrijf zou in 1920 gewijzigd worden i n de N.V. Nederlandsche Ericson Telefoonfabrieken. Achter de huizen de N.V. Lederfabriek "Noord Brabant".
Datum

057844 - Rijen. de N.V. Elektrische Werktuigenfabriek liet in 1907 een fabriek bouwen op de hoek van de Julianastraat en de Rijksweg, doch begon al terstond met de productie in een loods aan de Julianastraat. De loods liet men na het gereed komen van de bedrijfsgebouwen afbreken en in de plaats daarvan kwamen tien woningen voor leidinggevend personeel. Op deze foto van omstreeks 1916 ziet men rechts een aantal van deze woningen. De naam van het bedrijf zou in 1920 gewijzigd worden i n de N.V. Nederlandsche Ericson Telefoonfabrieken. Achter de huizen de N.V. Lederfabriek "Noord Brabant".
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag