058171 - De Dortsestraat was in vroegere jaren, doordat het hoofdverkeer via de tolbrug en Bastionstraat kwam, een belangrijke straat in Geertruidenberg. Later toen de nieuwe brug werd geopend, kreeg de Brandestraat die functie weer Aan de Dortsestraat waren mooie grote huizen gelegen. Bij de eerste zonnescherm was het kruideniers- en ellenwarenwinkeltje van Jan en Fie Vonk. Links op de voorgrond een pomp. - Foto's & Kaarten

De Dortsestraat was in vroegere jaren, doordat het hoofdverkeer via de tolbrug en Bastionstraat kwam, een belangrijke straat in Geertruidenberg. Later toen de nieuwe brug werd geopend, kreeg de Brandestraat die functie weer Aan de Dortsestraat waren mooie grote huizen gelegen. Bij de eerste zonnescherm was het kruideniers- en ellenwarenwinkeltje van Jan en Fie Vonk. Links op de voorgrond een pomp.

Fotonummer["058171"]
PlaatsGeertruidenberg
Straat["Havendijk"]
Datering vanaf1905
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingDe Dortsestraat was in vroegere jaren, doordat het hoofdverkeer via de tolbrug en Bastionstraat kwam, een belangrijke straat in Geertruidenberg. Later toen de nieuwe brug werd geopend, kreeg de Brandestraat die functie weer Aan de Dortsestraat waren mooie grote huizen gelegen. Bij de eerste zonnescherm was het kruideniers- en ellenwarenwinkeltje van Jan en Fie Vonk. Links op de voorgrond een pomp.
Annotatiezie Groeten uit Geertruidenberg 1890-1940 nummer18
Datum

058171 - De Dortsestraat was in vroegere jaren, doordat het hoofdverkeer via de tolbrug en Bastionstraat kwam, een belangrijke straat in Geertruidenberg. Later toen de nieuwe brug werd geopend, kreeg de Brandestraat die functie weer Aan de Dortsestraat waren mooie grote huizen gelegen. Bij de eerste zonnescherm was het kruideniers- en ellenwarenwinkeltje van Jan en Fie Vonk. Links op de voorgrond een pomp.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag