002361 - Hoofdingang St. Dionysiuskerk (Heike) aan de Markt, nu Stadhuisstraat 6. In het portiek drie beelden, in het midden dat van de H. Dionysius, patroon van Tilburg, verder twee engelen uit het atelier Janssen & Co. In 1898 werd het laatste beeld in de voorgevel van de kerk geplaats, dat van het H. Hart van Maria. Het 2,20 meter hoge beeld, gehouwen uit witte steen, werd vervaardigd in het atelier van P. van Tielraden in Tilburg. - Foto's & Kaarten

Hoofdingang St. Dionysiuskerk (Heike) aan de Markt, nu Stadhuisstraat 6. In het portiek drie beelden, in het midden dat van de H. Dionysius, patroon van Tilburg, verder twee engelen uit het atelier Janssen & Co. In 1898 werd het laatste beeld in de voorgevel van de kerk geplaats, dat van het H. Hart van Maria. Het 2,20 meter hoge beeld, gehouwen uit witte steen, werd vervaardigd in het atelier van P. van Tielraden in Tilburg.

Fotonummer["002361"]
PlaatsTilburg
Straat["Stadhuisplein, voorheen Markt"]
WijkCentrum
Datering vanaf1930
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingHoofdingang St. Dionysiuskerk (Heike) aan de Markt, nu Stadhuisstraat 6. In het portiek drie beelden, in het midden dat van de H. Dionysius, patroon van Tilburg, verder twee engelen uit het atelier Janssen & Co. In 1898 werd het laatste beeld in de voorgevel van de kerk geplaats, dat van het H. Hart van Maria. Het 2,20 meter hoge beeld, gehouwen uit witte steen, werd vervaardigd in het atelier van P. van Tielraden in Tilburg.
AnnotatieTC 6.3.1898.
Huisnummer18
Datum

002361 - Hoofdingang St. Dionysiuskerk (Heike) aan de Markt, nu Stadhuisstraat 6. In het portiek drie beelden, in het midden dat van de H. Dionysius, patroon van Tilburg, verder twee engelen uit het atelier Janssen & Co. In 1898 werd het laatste beeld in de voorgevel van de kerk geplaats, dat van het H. Hart van Maria. Het 2,20 meter hoge beeld, gehouwen uit witte steen, werd vervaardigd in het atelier van P. van Tielraden in Tilburg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag