081134 - Dhr. P. Rompa, directeur N.V. Nederlandse Stoomlederfabriek te Rijen. De fabriek werd in 1906 opgericht door de familie Rompa en in tegenstelling tot de lederfabrieken in Dongen werkte men hier met chroomlooiing. Het is de enige leerlooierij die is overgebleven in Nederland, mede door de mechanisering (in het begin) en door op tijd te moderniseren na de tweede wereld oorlog. Ook een goed sociaal beleid en een goede kennis van de leer markt maakt dat de fabriek nu nog goed draait. - Foto's & Kaarten

Dhr. P. Rompa, directeur N.V. Nederlandse Stoomlederfabriek te Rijen. De fabriek werd in 1906 opgericht door de familie Rompa en in tegenstelling tot de lederfabrieken in Dongen werkte men hier met chroomlooiing. Het is de enige leerlooierij die is overgebleven in Nederland, mede door de mechanisering (in het begin) en door op tijd te moderniseren na de tweede wereld oorlog. Ook een goed sociaal beleid en een goede kennis van de leer markt maakt dat de fabriek nu nog goed draait.

Fotonummer["081134"]
PlaatsRijen
Datering vanaf13-12-1966
FotograafHans Chabot
Herkomst2833 Collectie foto's gemeente Gilze en Rijen
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDhr. P. Rompa, directeur N.V. Nederlandse Stoomlederfabriek te Rijen. De fabriek werd in 1906 opgericht door de familie Rompa en in tegenstelling tot de lederfabrieken in Dongen werkte men hier met chroomlooiing. Het is de enige leerlooierij die is overgebleven in Nederland, mede door de mechanisering (in het begin) en door op tijd te moderniseren na de tweede wereld oorlog. Ook een goed sociaal beleid en een goede kennis van de leer markt maakt dat de fabriek nu nog goed draait.
Datum

081134 - Dhr. P. Rompa, directeur N.V. Nederlandse Stoomlederfabriek te Rijen. De fabriek werd in 1906 opgericht door de familie Rompa en in tegenstelling tot de lederfabrieken in Dongen werkte men hier met chroomlooiing. Het is de enige leerlooierij die is overgebleven in Nederland, mede door de mechanisering (in het begin) en door op tijd te moderniseren na de tweede wereld oorlog. Ook een goed sociaal beleid en een goede kennis van de leer markt maakt dat de fabriek nu nog goed draait.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag