651755 - Mobilisatie 1914-1918. Militairen / douaniers (rechts) worden op deze foto vergezeld door leken - waarschijnlijk plaatselijke bewoners in dienst van de douane. De man die zit is waarschijnlijk een sergeant - zijn pet is duidelijk anders dan die van de anderen én hij zit op de enige aanwezige stoel. Alleen de man die recht van hem staat heeft puttees aan met bottines, de anderen dragen allemaal gewone lage schoenen en sokken. De mensen in niet militaire kleding dragen een soort sloffen. Waar ze zich bevinden is niet heel duidelijk. Het lijkt een stal te zijn met recht hooi of stro hoog opgetast; de slaapplaats van de 'mannen'. - Foto's & Kaarten

Mobilisatie 1914-1918. Militairen / douaniers (rechts) worden op deze foto vergezeld door leken - waarschijnlijk plaatselijke bewoners in dienst van de douane. De man die zit is waarschijnlijk een sergeant - zijn pet is duidelijk anders dan die van de anderen én hij zit op de enige aanwezige stoel. Alleen de man die recht van hem staat heeft puttees aan met bottines, de anderen dragen allemaal gewone lage schoenen en sokken. De mensen in niet militaire kleding dragen een soort sloffen. Waar ze zich bevinden is niet heel duidelijk. Het lijkt een stal te zijn met recht hooi of stro hoog opgetast; de slaapplaats van de 'mannen'.

Fotonummer["651755"]
PlaatsGoirle
Datering vanaf1918
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMobilisatie 1914-1918. Militairen / douaniers (rechts) worden op deze foto vergezeld door leken - waarschijnlijk plaatselijke bewoners in dienst van de douane. De man die zit is waarschijnlijk een sergeant - zijn pet is duidelijk anders dan die van de anderen én hij zit op de enige aanwezige stoel. Alleen de man die recht van hem staat heeft puttees aan met bottines, de anderen dragen allemaal gewone lage schoenen en sokken. De mensen in niet militaire kleding dragen een soort sloffen. Waar ze zich bevinden is niet heel duidelijk. Het lijkt een stal te zijn met recht hooi of stro hoog opgetast; de slaapplaats van de 'mannen'.
Annotatieweblog Regionaal Archief Tilburg
Datum

651755 - Mobilisatie 1914-1918. Militairen / douaniers (rechts) worden op deze foto vergezeld door leken - waarschijnlijk plaatselijke bewoners in dienst van de douane. De man die zit is waarschijnlijk een sergeant - zijn pet is duidelijk anders dan die van de anderen én hij zit op de enige aanwezige stoel. Alleen de man die recht van hem staat heeft puttees aan met bottines, de anderen dragen allemaal gewone lage schoenen en sokken. De mensen in niet militaire kleding dragen een soort sloffen. Waar ze zich bevinden is niet heel duidelijk. Het lijkt een stal te zijn met recht hooi of stro hoog opgetast; de slaapplaats van de 'mannen'.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag