88731 - "Het Veerhuis" Markstraat 57, aan het eind van de Markstraat in Terheijden bij de Haven aan de Mark, waar reizigers wachtten op de trekschuit naar Breda en naar Rotterdam. Dat heeft geduurd tot 1835. Het pand was lang een herberg met een bakkerij en later nog een slijterij. - Foto's & Kaarten

"Het Veerhuis" Markstraat 57, aan het eind van de Markstraat in Terheijden bij de Haven aan de Mark, waar reizigers wachtten op de trekschuit naar Breda en naar Rotterdam. Dat heeft geduurd tot 1835. Het pand was lang een herberg met een bakkerij en later nog een slijterij.

Fotonummer["88731"]
PlaatsTerheijden
Straat["Markstraat"]
Datering vanaf1989
Fotograafa.f.c.'dinasa', Wagenberg
Uiterlijke vormfoto
Omschrijving"Het Veerhuis" Markstraat 57, aan het eind van de Markstraat in Terheijden bij de Haven aan de Mark, waar reizigers wachtten op de trekschuit naar Breda en naar Rotterdam. Dat heeft geduurd tot 1835. Het pand was lang een herberg met een bakkerij en later nog een slijterij.
AnnotatieFoto uit serie: kunst en monumenten uit Terheijden, Langeweg en Wagenberg. "De Veren over de Mark. De trekveren tussen Terheijden en Breda" De Vlasselt 106 (W.Haanebrink, FvVuuren, 2004).
Huisnummer57
Datum

88731 - "Het Veerhuis" Markstraat 57, aan het eind van de Markstraat in Terheijden bij de Haven aan de Mark, waar reizigers wachtten op de trekschuit naar Breda en naar Rotterdam. Dat heeft geduurd tot 1835. Het pand was lang een herberg met een bakkerij en later nog een slijterij.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag