001504 - Korvel, later Korvelplein, in zuidelijke richting. In de nissen en op het dak de beelden van de patroonheiligen Johannes de Doper, Dionsyius en Henricus. Links van de waterstaatskerk de muziekkiosk, rechts het wachthuisje van de politie. Het eerste orgel in de kerk, gepaatst in 1856, was afkomstig uit de kapel van het seminarie te Culemborg. In 1880 is een orgel geplaatst door de firma Anneensens-Meuniere. Dit orgel is vernieuwd door de firma Gebr. Smits uit Reek ter gelegenheid van het zilveren priesterfeest van pastoor Van Besouwen in 1908. De eerste organist in deze kerk was Jos van Hooff. De eerste koster was Franciscus Adrianus Janssen, geboren te Tilburg op 10 maart 1829. Hij trad reeds na enkele jaren, op 3 juni 1853, in bij de fraters van Tilburg en overleed te Grave in 1885. Het blindeninstituut van de fraters te Grave is opgericht 'door zijn ijver'. Janssen was ook een vertrouweling van mgr. Zwijsen en maakte met hem twee reizen naar Rome. - Foto's & Kaarten

Korvel, later Korvelplein, in zuidelijke richting. In de nissen en op het dak de beelden van de patroonheiligen Johannes de Doper, Dionsyius en Henricus. Links van de waterstaatskerk de muziekkiosk, rechts het wachthuisje van de politie. Het eerste orgel in de kerk, gepaatst in 1856, was afkomstig uit de kapel van het seminarie te Culemborg. In 1880 is een orgel geplaatst door de firma Anneensens-Meuniere. Dit orgel is vernieuwd door de firma Gebr. Smits uit Reek ter gelegenheid van het zilveren priesterfeest van pastoor Van Besouwen in 1908. De eerste organist in deze kerk was Jos van Hooff. De eerste koster was Franciscus Adrianus Janssen, geboren te Tilburg op 10 maart 1829. Hij trad reeds na enkele jaren, op 3 juni 1853, in bij de fraters van Tilburg en overleed te Grave in 1885. Het blindeninstituut van de fraters te Grave is opgericht 'door zijn ijver'. Janssen was ook een vertrouweling van mgr. Zwijsen en maakte met hem twee reizen naar Rome.

Fotonummer["001504"]
PlaatsTilburg
Straat["Korvelplein"]
WijkKorvel
Datering vanaf1910
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingKorvel, later Korvelplein, in zuidelijke richting. In de nissen en op het dak de beelden van de patroonheiligen Johannes de Doper, Dionsyius en Henricus. Links van de waterstaatskerk de muziekkiosk, rechts het wachthuisje van de politie. Het eerste orgel in de kerk, gepaatst in 1856, was afkomstig uit de kapel van het seminarie te Culemborg. In 1880 is een orgel geplaatst door de firma Anneensens-Meuniere. Dit orgel is vernieuwd door de firma Gebr. Smits uit Reek ter gelegenheid van het zilveren priesterfeest van pastoor Van Besouwen in 1908. De eerste organist in deze kerk was Jos van Hooff. De eerste koster was Franciscus Adrianus Janssen, geboren te Tilburg op 10 maart 1829. Hij trad reeds na enkele jaren, op 3 juni 1853, in bij de fraters van Tilburg en overleed te Grave in 1885. Het blindeninstituut van de fraters te Grave is opgericht 'door zijn ijver'. Janssen was ook een vertrouweling van mgr. Zwijsen en maakte met hem twee reizen naar Rome.
AnnotatieTC 8.4.1880, 29.3.1885, 11.8.1908. Korvel Tilburg 1850-1925.
Huisnummer22
Datum

001504 - Korvel, later Korvelplein, in zuidelijke richting. In de nissen en op het dak de beelden van de patroonheiligen Johannes de Doper, Dionsyius en Henricus. Links van de waterstaatskerk de muziekkiosk, rechts het wachthuisje van de politie. Het eerste orgel in de kerk, gepaatst in 1856, was afkomstig uit de kapel van het seminarie te Culemborg. In 1880 is een orgel geplaatst door de firma Anneensens-Meuniere. Dit orgel is vernieuwd door de firma Gebr. Smits uit Reek ter gelegenheid van het zilveren priesterfeest van pastoor Van Besouwen in 1908. De eerste organist in deze kerk was Jos van Hooff. De eerste koster was Franciscus Adrianus Janssen, geboren te Tilburg op 10 maart 1829. Hij trad reeds na enkele jaren, op 3 juni 1853, in bij de fraters van Tilburg en overleed te Grave in 1885. Het blindeninstituut van de fraters te Grave is opgericht 'door zijn ijver'. Janssen was ook een vertrouweling van mgr. Zwijsen en maakte met hem twee reizen naar Rome.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag