064886 - De haven van Drimmelen. Zeilschepen met mast en motorboten. Het riet op schelven rechts boven op de foto behoorde toe aan Stijnis en Vos, dit riet kwam uit de Biesbosch en in die tijd werd riet nog voor allerlei toepassingen gebruikt. v.l.n.r. ms “Geertuida”, van Huib Brouwers. Deze was ook kolenboer in Drimmelen. Daarnaast de sloep van A.B. van Loon. Daarachter tegen de wal(kant) het m.s. “Vesta” van Leen Schuller. Het schip met de witte roef(woning) is het m.s. “Vertrouwen” van Jaap van de Sluys. Daarachter het eerste schip tegen de wal onbekend, daarnaast de aak “Koophandel” van Wijnand van Gils uit de Stationstraat te Made.(Dit was toen nog een zeilschip, later is hierin een motor gekomen van 12pk van het merk ABC) In de midden op de achtergrond het huis/café van Wim Vos Nu aan de rechter zijde van de foto: Met witte kop: een klipper, waarschijnlijk van de fam. Stoop uit Made. Daarnaast een onbekende tjalk.. Tweede rij van links naar rechts: onbekende tjalk, m.s.” Catharina” van Janus van der Zanden. Daarnaast een onbekende luxe motor, geheel aan de binnenkant de luxe motor “Energie” van Willem Norbart uit Made. De daken rechts zijn van de huizen van Cor Steijnis. Het riet was ook van Steijnis. De scheepjes (RIETAKEN) op de voorgrond waren van caféhouder Bart de Wijs. Deze werden verhuurd aan de Biesbosch werkers. Hier kon men ook teer en verf kopen voor onderhoud van de schepen. - Foto's & Kaarten

De haven van Drimmelen. Zeilschepen met mast en motorboten. Het riet op schelven rechts boven op de foto behoorde toe aan Stijnis en Vos, dit riet kwam uit de Biesbosch en in die tijd werd riet nog voor allerlei toepassingen gebruikt. v.l.n.r. ms “Geertuida”, van Huib Brouwers. Deze was ook kolenboer in Drimmelen. Daarnaast de sloep van A.B. van Loon. Daarachter tegen de wal(kant) het m.s. “Vesta” van Leen Schuller. Het schip met de witte roef(woning) is het m.s. “Vertrouwen” van Jaap van de Sluys. Daarachter het eerste schip tegen de wal onbekend, daarnaast de aak “Koophandel” van Wijnand van Gils uit de Stationstraat te Made.(Dit was toen nog een zeilschip, later is hierin een motor gekomen van 12pk van het merk ABC) In de midden op de achtergrond het huis/café van Wim Vos Nu aan de rechter zijde van de foto: Met witte kop: een klipper, waarschijnlijk van de fam. Stoop uit Made. Daarnaast een onbekende tjalk.. Tweede rij van links naar rechts: onbekende tjalk, m.s.” Catharina” van Janus van der Zanden. Daarnaast een onbekende luxe motor, geheel aan de binnenkant de luxe motor “Energie” van Willem Norbart uit Made. De daken rechts zijn van de huizen van Cor Steijnis. Het riet was ook van Steijnis. De scheepjes (RIETAKEN) op de voorgrond waren van caféhouder Bart de Wijs. Deze werden verhuurd aan de Biesbosch werkers. Hier kon men ook teer en verf kopen voor onderhoud van de schepen.

Fotonummer["064886"]
PlaatsDrimmelen
Straat["Haven"]
Datering vanaf1931
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingDe haven van Drimmelen. Zeilschepen met mast en motorboten. Het riet op schelven rechts boven op de foto behoorde toe aan Stijnis en Vos, dit riet kwam uit de Biesbosch en in die tijd werd riet nog voor allerlei toepassingen gebruikt. v.l.n.r. ms “Geertuida”, van Huib Brouwers. Deze was ook kolenboer in Drimmelen. Daarnaast de sloep van A.B. van Loon. Daarachter tegen de wal(kant) het m.s. “Vesta” van Leen Schuller. Het schip met de witte roef(woning) is het m.s. “Vertrouwen” van Jaap van de Sluys. Daarachter het eerste schip tegen de wal onbekend, daarnaast de aak “Koophandel” van Wijnand van Gils uit de Stationstraat te Made.(Dit was toen nog een zeilschip, later is hierin een motor gekomen van 12pk van het merk ABC) In de midden op de achtergrond het huis/café van Wim Vos Nu aan de rechter zijde van de foto: Met witte kop: een klipper, waarschijnlijk van de fam. Stoop uit Made. Daarnaast een onbekende tjalk.. Tweede rij van links naar rechts: onbekende tjalk, m.s.” Catharina” van Janus van der Zanden. Daarnaast een onbekende luxe motor, geheel aan de binnenkant de luxe motor “Energie” van Willem Norbart uit Made. De daken rechts zijn van de huizen van Cor Steijnis. Het riet was ook van Steijnis. De scheepjes (RIETAKEN) op de voorgrond waren van caféhouder Bart de Wijs. Deze werden verhuurd aan de Biesbosch werkers. Hier kon men ook teer en verf kopen voor onderhoud van de schepen.
Datum

064886 - De haven van Drimmelen. Zeilschepen met mast en motorboten. Het riet op schelven rechts boven op de foto behoorde toe aan Stijnis en Vos, dit riet kwam uit de Biesbosch en in die tijd werd riet nog voor allerlei toepassingen gebruikt.  v.l.n.r. ms “Geertuida”, van Huib Brouwers. Deze was ook kolenboer in Drimmelen. Daarnaast de sloep van A.B. van Loon. Daarachter tegen de wal(kant) het m.s. “Vesta” van Leen Schuller. Het schip met de witte roef(woning) is het m.s. “Vertrouwen” van Jaap van de Sluys. Daarachter het eerste schip tegen de wal onbekend, daarnaast de aak “Koophandel” van Wijnand van Gils uit de Stationstraat te Made.(Dit was toen nog een zeilschip, later is hierin een motor gekomen van 12pk van het merk ABC)   In de midden op de achtergrond het huis/café van Wim Vos  Nu aan de rechter zijde van de foto:  Met witte kop: een klipper, waarschijnlijk van de fam. Stoop uit Made. Daarnaast een onbekende tjalk.. Tweede rij van links naar rechts: onbekende tjalk, m.s.” Catharina” van Janus van der Zanden. Daarnaast een onbekende luxe motor, geheel aan de binnenkant de luxe motor “Energie” van Willem Norbart uit Made. De daken rechts zijn van de huizen van Cor Steijnis. Het riet was ook van Steijnis. De scheepjes (RIETAKEN) op de voorgrond waren van caféhouder Bart de Wijs. Deze werden verhuurd aan de Biesbosch werkers. Hier kon men ook teer en verf kopen voor onderhoud van de schepen.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag