604477 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Robert Franciscus A.I. van Spaendonck; werd geboren op 30 juli 1916 in Tilburg en overleed op 26 mei 1944 in de Drunense Duinen. De voorgenomen aanslag op Piet Gerrits kon helaas geen doorgang vinden en leidde tot de terechtstelling van vijf Tilburgers waaronder textielfabrikant Rob van Spaendonck. Hij werd door de Duitsers gezien als de drijvende kracht van de groep en werd als laatste aangehouden in Tilburg. Tijdens de zitting in kamp Haaren werd de hele groep ter dood veroordeeld en op 26 mei 1944 werden zij geëxecuteerd in de Drunense Duinen. Waar zij begraven liggen was tot heden onbekend alhoewel men sinds kort wel een vermoeden heeft van de ligplaats van hun graven. De overlijdensakten werden in Tilburg opgemaakt. - Foto's & Kaarten

Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Robert Franciscus A.I. van Spaendonck; werd geboren op 30 juli 1916 in Tilburg en overleed op 26 mei 1944 in de Drunense Duinen. De voorgenomen aanslag op Piet Gerrits kon helaas geen doorgang vinden en leidde tot de terechtstelling van vijf Tilburgers waaronder textielfabrikant Rob van Spaendonck. Hij werd door de Duitsers gezien als de drijvende kracht van de groep en werd als laatste aangehouden in Tilburg. Tijdens de zitting in kamp Haaren werd de hele groep ter dood veroordeeld en op 26 mei 1944 werden zij geëxecuteerd in de Drunense Duinen. Waar zij begraven liggen was tot heden onbekend alhoewel men sinds kort wel een vermoeden heeft van de ligplaats van hun graven. De overlijdensakten werden in Tilburg opgemaakt.

Fotonummer["604477"]
PlaatsTilburg
Straat["Sint Josephstraat"]
Datering vanaf1945
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingBidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Robert Franciscus A.I. van Spaendonck; werd geboren op 30 juli 1916 in Tilburg en overleed op 26 mei 1944 in de Drunense Duinen. De voorgenomen aanslag op Piet Gerrits kon helaas geen doorgang vinden en leidde tot de terechtstelling van vijf Tilburgers waaronder textielfabrikant Rob van Spaendonck. Hij werd door de Duitsers gezien als de drijvende kracht van de groep en werd als laatste aangehouden in Tilburg. Tijdens de zitting in kamp Haaren werd de hele groep ter dood veroordeeld en op 26 mei 1944 werden zij geëxecuteerd in de Drunense Duinen. Waar zij begraven liggen was tot heden onbekend alhoewel men sinds kort wel een vermoeden heeft van de ligplaats van hun graven. De overlijdensakten werden in Tilburg opgemaakt.
Annotatiezie ook: 'Het Leven gebroken' door Ad de Beer en Gerrit Kobes - hoofdstuk 4
Huisnummer93
Datum

604477 - Bidprentje. Tweede Wereldoorlog. Oorlogsslachtoffers. Robert Franciscus A.I. van Spaendonck; werd geboren op 30 juli 1916 in Tilburg en overleed op 26 mei 1944 in de Drunense Duinen. 
De voorgenomen aanslag op Piet Gerrits kon helaas geen doorgang vinden en leidde tot de terechtstelling van vijf Tilburgers waaronder textielfabrikant Rob van Spaendonck. Hij werd door de Duitsers gezien als de drijvende kracht van de groep en werd als laatste aangehouden in Tilburg. Tijdens de zitting in kamp Haaren werd de hele groep ter dood veroordeeld en op 26 mei 1944 werden zij geëxecuteerd in de Drunense Duinen. Waar zij begraven liggen was tot heden onbekend alhoewel men sinds kort wel een vermoeden heeft van de ligplaats van hun graven. De overlijdensakten werden in Tilburg opgemaakt.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag