024799 - Textiel. De nieuwe wollenstoffenfabriek van C. Mommers & Co. op een nog landelijk industrieterrein in Tilburg-Noord. De fabriek verhuisde beginjaren '50 van de vorige eeuw vanuit de Goirkestraat naar de Kraaivenstraat en was een van de eerste die zich daar vestigde-. Op de voorgrond een boer die met twee paarden aan het ploegen is. - Foto's & Kaarten

Textiel. De nieuwe wollenstoffenfabriek van C. Mommers & Co. op een nog landelijk industrieterrein in Tilburg-Noord. De fabriek verhuisde beginjaren '50 van de vorige eeuw vanuit de Goirkestraat naar de Kraaivenstraat en was een van de eerste die zich daar vestigde-. Op de voorgrond een boer die met twee paarden aan het ploegen is.

Fotonummer["024799"]
PlaatsTilburg
Straat["Kraaivenstraat"]
WijkIndustrieterrein Kraaiven
Datering vanaf1958
FotograafFotograaf gemeente Tilburg
HerkomstBureau voor Statistiek en Voorlichting van de gemeente Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTextiel. De nieuwe wollenstoffenfabriek van C. Mommers & Co. op een nog landelijk industrieterrein in Tilburg-Noord. De fabriek verhuisde beginjaren '50 van de vorige eeuw vanuit de Goirkestraat naar de Kraaivenstraat en was een van de eerste die zich daar vestigde-. Op de voorgrond een boer die met twee paarden aan het ploegen is.
AnnotatieTilburg in beeld, II, foto 353 Beeld van een stad, 2000, p. 220. De Tilburgse Scheurkalender d.d. 30 juni 2007. De fabriek is nu afgebroken.
Datum

024799 - Textiel. De nieuwe wollenstoffenfabriek van C. Mommers & Co. op een nog landelijk industrieterrein in Tilburg-Noord. De fabriek verhuisde beginjaren '50 van de vorige eeuw vanuit de Goirkestraat naar de Kraaivenstraat en was een van de eerste die zich daar vestigde-. Op de voorgrond een boer die met twee paarden aan het ploegen is.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag