067871 - De H. JOANNES de DOPER. Dit beeld werd geplaatst in 1892. Door wegverbreding in de jaren 30 en 70 stonden van de oorspronkelijke twintig beelden (allen langs de Bredaseweg) er nog veertien nog op hun oorspronkelijke plaats. En een nieuwe beeldenstorm dreigde. Door de aktie "Heiligen gaan niet naar de hel" (prof. Van den Eerenbeemt) werden verdwenen beelden teruggehaald en gerestaureerd. Zij kwamen op nieuw gemetselde pijlers aan de zijde van de Noordhoekring te staan. Op 21 mei 1974 werd het herstelde beeld van Johannes de Doper plechtig onthuld door monseigneur Bluyssen. De beeldenstorm was ongedaan gemaakt. Een ingemetselde plaquette rechts van de ingang herinnert aan deze succesvolle redding. Zie ook fotonrs. 67854 en 67858. Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte. - Foto's & Kaarten

De H. JOANNES de DOPER. Dit beeld werd geplaatst in 1892. Door wegverbreding in de jaren 30 en 70 stonden van de oorspronkelijke twintig beelden (allen langs de Bredaseweg) er nog veertien nog op hun oorspronkelijke plaats. En een nieuwe beeldenstorm dreigde. Door de aktie "Heiligen gaan niet naar de hel" (prof. Van den Eerenbeemt) werden verdwenen beelden teruggehaald en gerestaureerd. Zij kwamen op nieuw gemetselde pijlers aan de zijde van de Noordhoekring te staan. Op 21 mei 1974 werd het herstelde beeld van Johannes de Doper plechtig onthuld door monseigneur Bluyssen. De beeldenstorm was ongedaan gemaakt. Een ingemetselde plaquette rechts van de ingang herinnert aan deze succesvolle redding. Zie ook fotonrs. 67854 en 67858. Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte.

Fotonummer["067871"]
PlaatsTilburg
Straat["Bredaseweg"]
Datering vanaf1981
FotograafJan Brieffies, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe H. JOANNES de DOPER. Dit beeld werd geplaatst in 1892. Door wegverbreding in de jaren 30 en 70 stonden van de oorspronkelijke twintig beelden (allen langs de Bredaseweg) er nog veertien nog op hun oorspronkelijke plaats. En een nieuwe beeldenstorm dreigde. Door de aktie "Heiligen gaan niet naar de hel" (prof. Van den Eerenbeemt) werden verdwenen beelden teruggehaald en gerestaureerd. Zij kwamen op nieuw gemetselde pijlers aan de zijde van de Noordhoekring te staan. Op 21 mei 1974 werd het herstelde beeld van Johannes de Doper plechtig onthuld door monseigneur Bluyssen. De beeldenstorm was ongedaan gemaakt. Een ingemetselde plaquette rechts van de ingang herinnert aan deze succesvolle redding. Zie ook fotonrs. 67854 en 67858. Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte.
AnnotatieRonald Peeters en Ed Schilders, Katholiek Tilburg in beeld. 1990, p. 173-179
Huisnummer45
Datum

067871 - De H. JOANNES de DOPER. Dit beeld werd geplaatst in 1892. Door wegverbreding in de jaren 30 en 70 stonden van de oorspronkelijke twintig beelden (allen langs de Bredaseweg) er nog veertien nog op hun oorspronkelijke plaats. En een nieuwe beeldenstorm dreigde. Door de aktie "Heiligen gaan niet naar de hel" (prof. Van den Eerenbeemt) werden verdwenen beelden teruggehaald en gerestaureerd. Zij kwamen op nieuw gemetselde pijlers aan de zijde van de Noordhoekring te staan. Op 21 mei 1974 werd het herstelde beeld van Johannes de Doper plechtig onthuld door monseigneur Bluyssen. De beeldenstorm was ongedaan gemaakt. Een ingemetselde plaquette rechts van de ingang herinnert aan deze succesvolle redding. Zie ook fotonrs. 67854 en  67858. 
Trefwoorden: Kunst, openbare ruimte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag