067352 - Schilderij. Schuttersgilden. Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan. Sinds 1989 hangt dit uit het derde kwart van de 18e eeuw stammend rouwbord (houtreliëf, zwart geschilderd en verguld) van het gilde Sint Sebastiaan in de parochiekerk van ’t Heike. In de 18e eeuw hing het in het gildelokaal, de herberg ’t Zwaard aan de Markt. Middenin staat Sint Sebastiaan aan een boom gebonden. Links van hem het wapen van Tilburg in de toenmalige vorm; rechts het familiewapen van de heren van Tilburg uit de famlie Van Hogendorp-Van Hofwegen (1754-1797). Het jaartal 1617 is waarschijnlijk pas later toegevoegd op basis van een foutieve aanname van de (her)stichtingsdatum van het gilde. - Foto's & Kaarten

Schilderij. Schuttersgilden. Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan. Sinds 1989 hangt dit uit het derde kwart van de 18e eeuw stammend rouwbord (houtreliëf, zwart geschilderd en verguld) van het gilde Sint Sebastiaan in de parochiekerk van ’t Heike. In de 18e eeuw hing het in het gildelokaal, de herberg ’t Zwaard aan de Markt. Middenin staat Sint Sebastiaan aan een boom gebonden. Links van hem het wapen van Tilburg in de toenmalige vorm; rechts het familiewapen van de heren van Tilburg uit de famlie Van Hogendorp-Van Hofwegen (1754-1797). Het jaartal 1617 is waarschijnlijk pas later toegevoegd op basis van een foutieve aanname van de (her)stichtingsdatum van het gilde.

Fotonummer["067352"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1775
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingSchilderij. Schuttersgilden. Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan. Sinds 1989 hangt dit uit het derde kwart van de 18e eeuw stammend rouwbord (houtreliëf, zwart geschilderd en verguld) van het gilde Sint Sebastiaan in de parochiekerk van ’t Heike. In de 18e eeuw hing het in het gildelokaal, de herberg ’t Zwaard aan de Markt. Middenin staat Sint Sebastiaan aan een boom gebonden. Links van hem het wapen van Tilburg in de toenmalige vorm; rechts het familiewapen van de heren van Tilburg uit de famlie Van Hogendorp-Van Hofwegen (1754-1797). Het jaartal 1617 is waarschijnlijk pas later toegevoegd op basis van een foutieve aanname van de (her)stichtingsdatum van het gilde.
AnnotatieDe Straten van Tilburg p.150. Tilburg, 1990, p.93. Gerard Steijns, Het Koninklijk Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan van Willem III te Tilburg (1), in: XXII (2004) Tilburg, tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur p. 3-24. Van Dun, Cees,
Datum

067352 - Schilderij. Schuttersgilden. Handboogschuttersgilde Sint Sebastiaan.
Sinds 1989 hangt dit uit het derde kwart van de 18e eeuw stammend rouwbord (houtreliëf, zwart geschilderd en verguld) van het gilde Sint Sebastiaan in de parochiekerk van ’t Heike. In de 18e eeuw hing het in het gildelokaal, de herberg ’t Zwaard aan de Markt. Middenin staat Sint Sebastiaan aan een boom gebonden. Links van hem het wapen van Tilburg in de toenmalige vorm; rechts het familiewapen van de heren van Tilburg uit de famlie Van Hogendorp-Van Hofwegen (1754-1797). Het jaartal 1617 is waarschijnlijk pas later toegevoegd op basis van een foutieve aanname van de (her)stichtingsdatum van het gilde.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag