049462 - Menukaart ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de N.V. Steenhandel Noord-Brabant te Tilburg op 10 juli 1948. Het diner werd verzorgd door hotel Suisse, waar men ook het feest vierde, dat begon met een mis in de kerk van het Goirke. Bovenaan in het midden het wapen van Tilburg, daaronder het symbool van Mercurius de god van de handel. Bovenaan rechts een metselende Romeinse soldaat, links een metselende Assyriër Onderaan twee beelden uit een moderne steenfabriek. Aan de binnenzijde van de menukaart staat het volgende gedicht: "Welaan, heft hoog het glas, gevuld met edele wijn, nu vijf en twintig jaar wij reeds verenigd zijn. In voor- en tegenspoed hield onze vriendschap stand, zo hecht als steen op steen gevoegd tot één verband." Op dezelfde dag was P. Keusters 25 jaar directeur en H. Mannaerts 25 jaar president-commissaris van het bedrijf. - Foto's & Kaarten

Menukaart ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de N.V. Steenhandel Noord-Brabant te Tilburg op 10 juli 1948. Het diner werd verzorgd door hotel Suisse, waar men ook het feest vierde, dat begon met een mis in de kerk van het Goirke. Bovenaan in het midden het wapen van Tilburg, daaronder het symbool van Mercurius de god van de handel. Bovenaan rechts een metselende Romeinse soldaat, links een metselende Assyriër Onderaan twee beelden uit een moderne steenfabriek. Aan de binnenzijde van de menukaart staat het volgende gedicht: "Welaan, heft hoog het glas, gevuld met edele wijn, nu vijf en twintig jaar wij reeds verenigd zijn. In voor- en tegenspoed hield onze vriendschap stand, zo hecht als steen op steen gevoegd tot één verband." Op dezelfde dag was P. Keusters 25 jaar directeur en H. Mannaerts 25 jaar president-commissaris van het bedrijf.

Fotonummer["049462"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1948
Uiterlijke vormdocument
OmschrijvingMenukaart ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de N.V. Steenhandel Noord-Brabant te Tilburg op 10 juli 1948. Het diner werd verzorgd door hotel Suisse, waar men ook het feest vierde, dat begon met een mis in de kerk van het Goirke. Bovenaan in het midden het wapen van Tilburg, daaronder het symbool van Mercurius de god van de handel. Bovenaan rechts een metselende Romeinse soldaat, links een metselende Assyriër Onderaan twee beelden uit een moderne steenfabriek. Aan de binnenzijde van de menukaart staat het volgende gedicht: "Welaan, heft hoog het glas, gevuld met edele wijn, nu vijf en twintig jaar wij reeds verenigd zijn. In voor- en tegenspoed hield onze vriendschap stand, zo hecht als steen op steen gevoegd tot één verband." Op dezelfde dag was P. Keusters 25 jaar directeur en H. Mannaerts 25 jaar president-commissaris van het bedrijf.
AnnotatieNieuwsblad van het Zuiden, 12.7.1948.
Datum

049462 - Menukaart ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de N.V. Steenhandel Noord-Brabant te Tilburg op 10 juli 1948. Het diner werd verzorgd door hotel Suisse, waar men ook het feest vierde, dat begon met een mis in de kerk van het Goirke. Bovenaan in het midden het wapen van Tilburg, daaronder het symbool van Mercurius de god van de handel. Bovenaan rechts een metselende Romeinse soldaat, links een metselende Assyriër Onderaan twee beelden uit een moderne steenfabriek. Aan de binnenzijde van de menukaart staat het volgende gedicht: "Welaan, heft hoog het glas, gevuld met edele wijn, nu vijf en twintig jaar wij reeds verenigd zijn. In voor- en tegenspoed hield onze vriendschap stand, zo hecht als steen op steen gevoegd tot één verband." Op dezelfde dag was P. Keusters 25 jaar directeur en H. Mannaerts 25 jaar president-commissaris van het bedrijf.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag