604541 - Lodewijk Hertz, werd geboren op 30 juli 1879 in Arnhem en overleed op 14 mei 1943 in het concentratiekamp Sobibor, Polen. Het gezin Hertz was begin oktober 1842 ondergedoken en werd op 31 maart 1943 in Tilburg gearresteerd. De groep joden die in Tilburg ondergedoken waren viel uiteen in twee groepen: zij die van elders kwamen (vooral Amsterdam) en de Tilburgse ondergedokenen. De indruk was dat de Tilburgse politie zich passief opstelde en niet actief naar hen zocht. Zeven van de zeventien gear-resteerde voortvluchtigen vielen de politie door een tragisch toeval in de hand. Van die zeventien mensen kwamen er acht uit Amsterdam, één uit Deventer en acht uit Tilburg. Geen van de acht Tilburgers overleefden de deportatie. - Foto's & Kaarten

Lodewijk Hertz, werd geboren op 30 juli 1879 in Arnhem en overleed op 14 mei 1943 in het concentratiekamp Sobibor, Polen. Het gezin Hertz was begin oktober 1842 ondergedoken en werd op 31 maart 1943 in Tilburg gearresteerd. De groep joden die in Tilburg ondergedoken waren viel uiteen in twee groepen: zij die van elders kwamen (vooral Amsterdam) en de Tilburgse ondergedokenen. De indruk was dat de Tilburgse politie zich passief opstelde en niet actief naar hen zocht. Zeven van de zeventien gear-resteerde voortvluchtigen vielen de politie door een tragisch toeval in de hand. Van die zeventien mensen kwamen er acht uit Amsterdam, één uit Deventer en acht uit Tilburg. Geen van de acht Tilburgers overleefden de deportatie.

DownloadbaarJa
Fotonummer["604541"]
Plaats(en)Tilburg
Straat["Armhoefstraat"]
FotograafAdriaan van Beurden
Uiterlijke vormfoto
Uitgebreide omschrijvingLodewijk Hertz, werd geboren op 30 juli 1879 in Arnhem en overleed op 14 mei 1943 in het concentratiekamp Sobibor, Polen. Het gezin Hertz was begin oktober 1842 ondergedoken en werd op 31 maart 1943 in Tilburg gearresteerd. De groep joden die in Tilburg ondergedoken waren viel uiteen in twee groepen: zij die van elders kwamen (vooral Amsterdam) en de Tilburgse ondergedokenen. De indruk was dat de Tilburgse politie zich passief opstelde en niet actief naar hen zocht. Zeven van de zeventien gear-resteerde voortvluchtigen vielen de politie door een tragisch toeval in de hand. Van die zeventien mensen kwamen er acht uit Amsterdam, één uit Deventer en acht uit Tilburg. Geen van de acht Tilburgers overleefden de deportatie.
Huisnummer31
Datum

604541 - Lodewijk Hertz, werd geboren op 30 juli 1879 in Arnhem en overleed op 14 mei 1943 in het concentratiekamp Sobibor, Polen. 
Het gezin Hertz was begin oktober 1842 ondergedoken en werd op 31 maart 1943 in Tilburg gearresteerd. 
De groep joden die in Tilburg ondergedoken waren viel uiteen in twee groepen: zij die van elders kwamen (vooral Amsterdam) en de Tilburgse ondergedokenen. De indruk was dat de Tilburgse politie zich passief opstelde en niet actief naar hen zocht. Zeven van de zeventien gear-resteerde voortvluchtigen vielen de politie door een tragisch toeval in de hand. Van die zeventien mensen kwamen er acht uit Amsterdam, één uit Deventer en acht uit Tilburg. Geen van de acht Tilburgers overleefden de deportatie.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag