600506 - Jan Kruysen (Oirschot 1874-1938) expressionistisch schilder van portretten, stillevens, landschappen en religieuze onderwerpen. Nog tijdens zijn leven werd in Tilburg in 1933 een boek uitgegeven: "Gedachten en beelden van Jan Kruysen". In zijn geboorteplaats werd de Kruysen-stichting opgericht, die zorgde voor een grootste herdenking bij zijn honderste geboortedag. De foto werd genomen door kunsthandelaar Van Erp-Broekhans in Tilburg, aan wie Kruysen, die regelmatig in geldzorgen zat, een foto-camera verkocht. Kruysen stond erop dat de camera getest moest worden door het maken van een foto van hem. Een vraag waaraan de kunsthandelaar dus voldeed. - Foto's & Kaarten

Jan Kruysen (Oirschot 1874-1938) expressionistisch schilder van portretten, stillevens, landschappen en religieuze onderwerpen. Nog tijdens zijn leven werd in Tilburg in 1933 een boek uitgegeven: "Gedachten en beelden van Jan Kruysen". In zijn geboorteplaats werd de Kruysen-stichting opgericht, die zorgde voor een grootste herdenking bij zijn honderste geboortedag. De foto werd genomen door kunsthandelaar Van Erp-Broekhans in Tilburg, aan wie Kruysen, die regelmatig in geldzorgen zat, een foto-camera verkocht. Kruysen stond erop dat de camera getest moest worden door het maken van een foto van hem. Een vraag waaraan de kunsthandelaar dus voldeed.

Fotonummer["600506"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1935
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingJan Kruysen (Oirschot 1874-1938) expressionistisch schilder van portretten, stillevens, landschappen en religieuze onderwerpen. Nog tijdens zijn leven werd in Tilburg in 1933 een boek uitgegeven: "Gedachten en beelden van Jan Kruysen". In zijn geboorteplaats werd de Kruysen-stichting opgericht, die zorgde voor een grootste herdenking bij zijn honderste geboortedag. De foto werd genomen door kunsthandelaar Van Erp-Broekhans in Tilburg, aan wie Kruysen, die regelmatig in geldzorgen zat, een foto-camera verkocht. Kruysen stond erop dat de camera getest moest worden door het maken van een foto van hem. Een vraag waaraan de kunsthandelaar dus voldeed.
Datum

600506 - Jan Kruysen (Oirschot 1874-1938) expressionistisch schilder van portretten, stillevens, landschappen en religieuze onderwerpen. Nog tijdens zijn leven werd in Tilburg in 1933 een boek uitgegeven: "Gedachten en beelden van Jan Kruysen". In zijn geboorteplaats werd de Kruysen-stichting opgericht, die zorgde voor een grootste herdenking bij zijn honderste geboortedag. De foto werd genomen door kunsthandelaar Van Erp-Broekhans in Tilburg, aan wie Kruysen, die regelmatig in geldzorgen zat, een foto-camera verkocht. Kruysen stond erop dat de camera getest moest worden door het maken van een foto van hem. Een vraag waaraan de kunsthandelaar dus voldeed.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag