010399 - De Oude Markt, voorheen de Markt. Links een pomp bij het huis van J.M. van Roessel, die een winkel dreef in koloniale waren. Dit huis was het geboortehuis van Johannes Antonius de Beer. Hij werd er geboren op 15 november 1821 als zoon van Jan Baptist de Beer en Antonia van de Put. Hij studeerde in Turnhout en later aan het klein- en groot-seminarie. Op 15 september 1845 trad hij in bij de fraters van Tilburg. Datzelfde jaar werd hij priester gewijd en een jaar later werd hij als frater Franciscus Salesius tot eerste superior (overste) van de fraters aangesteld. Van 1861 tot 1900 was hij algemeen overste van deze congregatie. - Foto's & Kaarten

De Oude Markt, voorheen de Markt. Links een pomp bij het huis van J.M. van Roessel, die een winkel dreef in koloniale waren. Dit huis was het geboortehuis van Johannes Antonius de Beer. Hij werd er geboren op 15 november 1821 als zoon van Jan Baptist de Beer en Antonia van de Put. Hij studeerde in Turnhout en later aan het klein- en groot-seminarie. Op 15 september 1845 trad hij in bij de fraters van Tilburg. Datzelfde jaar werd hij priester gewijd en een jaar later werd hij als frater Franciscus Salesius tot eerste superior (overste) van de fraters aangesteld. Van 1861 tot 1900 was hij algemeen overste van deze congregatie.

Fotonummer["010399"]
PlaatsTilburg
Straat["Oude Markt"]
WijkCentrum
Datering vanaf1910
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingDe Oude Markt, voorheen de Markt. Links een pomp bij het huis van J.M. van Roessel, die een winkel dreef in koloniale waren. Dit huis was het geboortehuis van Johannes Antonius de Beer. Hij werd er geboren op 15 november 1821 als zoon van Jan Baptist de Beer en Antonia van de Put. Hij studeerde in Turnhout en later aan het klein- en groot-seminarie. Op 15 september 1845 trad hij in bij de fraters van Tilburg. Datzelfde jaar werd hij priester gewijd en een jaar later werd hij als frater Franciscus Salesius tot eerste superior (overste) van de fraters aangesteld. Van 1861 tot 1900 was hij algemeen overste van deze congregatie.
AnnotatieDe straten van Tilburg, p· 11
Datum

010399 - De Oude Markt, voorheen de Markt. Links een pomp bij het huis van J.M. van Roessel, die een winkel dreef in koloniale waren. Dit huis was het geboortehuis van Johannes Antonius de Beer. Hij werd er geboren op 15 november 1821 als zoon van Jan Baptist de Beer en Antonia van de Put. Hij studeerde in Turnhout en later aan het klein- en groot-seminarie. Op 15 september 1845 trad hij in bij de fraters van Tilburg. Datzelfde jaar werd hij priester gewijd en een jaar later werd hij als frater Franciscus Salesius tot eerste superior (overste) van de fraters aangesteld. Van 1861 tot 1900 was hij algemeen overste van deze congregatie.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag