038663 - Volt. Zuid. Na de bevrijding van Tilburg om precies te zijn op 31 oktober 1944 arriveerde een afdeling soldaten van Montgomery, genaamd de Desert Rats, die grote successen boekte in de Libische Woestijn in Tilburg. Ze verbleven hier drie weken en maakten zich nuttig tot het weer op gang brengen van Volt. Schade werd hersteld en, zeer belangrijk, ze stelden transportmiddelen ter beschikking. Zo werd de nieuwe transformator voor de weer in bedrijf te stellen machinekamer door de man op de foto, oud sergt. majoor William T. Steer, opgehaald. De Desert-Rats waren die drie weken a.h.w. een bedrijfsonderdeel. Na 21 jaar, in juni 1965, wilde hij het bedrijf nog eens zien en werd hartelijk ontvangen door Dhr.Rutten. Mr. Steer, hier met echtgenote waarschijnlijk in de chemische fabricage- of productie-afdeling, vertelde vol trots dat zijn knijpkat (handdynamo), die bij Volt in productie was tijdens zijn verblijf na 21 jaar nog steeds goed werkte. - Foto's & Kaarten

Volt. Zuid. Na de bevrijding van Tilburg om precies te zijn op 31 oktober 1944 arriveerde een afdeling soldaten van Montgomery, genaamd de Desert Rats, die grote successen boekte in de Libische Woestijn in Tilburg. Ze verbleven hier drie weken en maakten zich nuttig tot het weer op gang brengen van Volt. Schade werd hersteld en, zeer belangrijk, ze stelden transportmiddelen ter beschikking. Zo werd de nieuwe transformator voor de weer in bedrijf te stellen machinekamer door de man op de foto, oud sergt. majoor William T. Steer, opgehaald. De Desert-Rats waren die drie weken a.h.w. een bedrijfsonderdeel. Na 21 jaar, in juni 1965, wilde hij het bedrijf nog eens zien en werd hartelijk ontvangen door Dhr.Rutten. Mr. Steer, hier met echtgenote waarschijnlijk in de chemische fabricage- of productie-afdeling, vertelde vol trots dat zijn knijpkat (handdynamo), die bij Volt in productie was tijdens zijn verblijf na 21 jaar nog steeds goed werkte.

Fotonummer["038663"]
PlaatsTilburg
Straat["Groenstraat"]
Datering vanaf01-06-1965
FotograafA. de Jong, Volt
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Zuid. Na de bevrijding van Tilburg om precies te zijn op 31 oktober 1944 arriveerde een afdeling soldaten van Montgomery, genaamd de Desert Rats, die grote successen boekte in de Libische Woestijn in Tilburg. Ze verbleven hier drie weken en maakten zich nuttig tot het weer op gang brengen van Volt. Schade werd hersteld en, zeer belangrijk, ze stelden transportmiddelen ter beschikking. Zo werd de nieuwe transformator voor de weer in bedrijf te stellen machinekamer door de man op de foto, oud sergt. majoor William T. Steer, opgehaald. De Desert-Rats waren die drie weken a.h.w. een bedrijfsonderdeel. Na 21 jaar, in juni 1965, wilde hij het bedrijf nog eens zien en werd hartelijk ontvangen door Dhr.Rutten. Mr. Steer, hier met echtgenote waarschijnlijk in de chemische fabricage- of productie-afdeling, vertelde vol trots dat zijn knijpkat (handdynamo), die bij Volt in productie was tijdens zijn verblijf na 21 jaar nog steeds goed werkte.
AnnotatieVolt-contact juni 1965.
Huisnummer139
Datum

038663 - Volt. Zuid. Na de bevrijding van Tilburg om precies te zijn op 31 oktober 1944 arriveerde een afdeling soldaten van Montgomery, genaamd de Desert Rats, die grote successen boekte in de Libische Woestijn in Tilburg.  Ze verbleven hier drie weken en maakten zich nuttig tot het weer op gang brengen van Volt. Schade werd hersteld en, zeer belangrijk, ze stelden transportmiddelen ter beschikking. Zo werd de nieuwe transformator voor de weer in bedrijf te stellen machinekamer door de man op de foto, oud sergt. majoor William T. Steer, opgehaald.  De Desert-Rats waren die drie weken a.h.w. een bedrijfsonderdeel. Na 21 jaar, in juni 1965, wilde hij het bedrijf nog eens zien en werd hartelijk ontvangen door Dhr.Rutten. Mr. Steer, hier met echtgenote waarschijnlijk in de chemische fabricage- of productie-afdeling, vertelde vol trots dat zijn knijpkat (handdynamo), die bij Volt in productie was tijdens zijn verblijf na 21 jaar nog steeds goed werkte.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag