053825 - Sport. Motorsport. Deelnemers aan de openingsreünie van de Motorclub Brabant (voorloper Tilburgsche Motor Club), voor hotel Riche aan de Heuvel in 1917.De reünie werd gehouden t.g.v. de officiële oprichting van de Motorclub Brabant. Vice-voorziter was Nic. Olthaus, secretaris W. van Arendonk. Geheel links op de foto Pierre van Arendonk, een van de voormalige directeuren van de schoenfabriek aan de Nieuwstraat, de vrouw in de zijspan is Jo van Arendonk, rechts van haar Walter van Arendonk met achterop Christine van Arendonk-Kerstiëns, de vrouw van Janus van Arendonk. De man met strohoed, links van de voordeur van hotel Riche is Theo Knegtel, eigenaar van de garage aan de Heuvel. De berijder van motor N-2255 is Vincent (San) J.M. Verschuuren (1895-1978), de militair in het midden met bril om zijn kepi en sigaret in zijn mond is zijn vriend Jan M.J. van Besouw (Goirle 1894-Hilversum 1977). - Foto's & Kaarten

Sport. Motorsport. Deelnemers aan de openingsreünie van de Motorclub Brabant (voorloper Tilburgsche Motor Club), voor hotel Riche aan de Heuvel in 1917.De reünie werd gehouden t.g.v. de officiële oprichting van de Motorclub Brabant. Vice-voorziter was Nic. Olthaus, secretaris W. van Arendonk. Geheel links op de foto Pierre van Arendonk, een van de voormalige directeuren van de schoenfabriek aan de Nieuwstraat, de vrouw in de zijspan is Jo van Arendonk, rechts van haar Walter van Arendonk met achterop Christine van Arendonk-Kerstiëns, de vrouw van Janus van Arendonk. De man met strohoed, links van de voordeur van hotel Riche is Theo Knegtel, eigenaar van de garage aan de Heuvel. De berijder van motor N-2255 is Vincent (San) J.M. Verschuuren (1895-1978), de militair in het midden met bril om zijn kepi en sigaret in zijn mond is zijn vriend Jan M.J. van Besouw (Goirle 1894-Hilversum 1977).

Fotonummer["053825"]
PlaatsTilburg
Straat["Heuvel"]
WijkCentrum
Datering vanaf1917
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingSport. Motorsport. Deelnemers aan de openingsreünie van de Motorclub Brabant (voorloper Tilburgsche Motor Club), voor hotel Riche aan de Heuvel in 1917.De reünie werd gehouden t.g.v. de officiële oprichting van de Motorclub Brabant. Vice-voorziter was Nic. Olthaus, secretaris W. van Arendonk. Geheel links op de foto Pierre van Arendonk, een van de voormalige directeuren van de schoenfabriek aan de Nieuwstraat, de vrouw in de zijspan is Jo van Arendonk, rechts van haar Walter van Arendonk met achterop Christine van Arendonk-Kerstiëns, de vrouw van Janus van Arendonk. De man met strohoed, links van de voordeur van hotel Riche is Theo Knegtel, eigenaar van de garage aan de Heuvel. De berijder van motor N-2255 is Vincent (San) J.M. Verschuuren (1895-1978), de militair in het midden met bril om zijn kepi en sigaret in zijn mond is zijn vriend Jan M.J. van Besouw (Goirle 1894-Hilversum 1977).
Annotatiezie Brabant Dagblad, rubriek Weerzien, 29-8-1996 en tijdschrift "Het Motorrijwiel 3-6-1917. Joep Eijkens & Paul Spapens, Weerzien. Honderd oude foto's en hun verhaal (Tilburg 2006) p. 95.
Datum

053825 - Sport. Motorsport. Deelnemers aan de openingsreünie van de 
Motorclub Brabant (voorloper Tilburgsche Motor Club), voor hotel Riche aan de Heuvel in 1917.De reünie werd gehouden t.g.v. de officiële oprichting van de Motorclub Brabant. Vice-voorziter was Nic. Olthaus, secretaris W. van Arendonk. Geheel links op de foto Pierre van Arendonk, een van de voormalige directeuren van de schoenfabriek aan de Nieuwstraat, de vrouw in de zijspan is Jo van Arendonk, rechts van haar Walter van Arendonk met achterop Christine van Arendonk-Kerstiëns, de vrouw van Janus van Arendonk. De man met strohoed, links van de voordeur van hotel Riche is Theo Knegtel, eigenaar van de garage aan de Heuvel. De berijder van motor N-2255 is Vincent (San) J.M. Verschuuren (1895-1978), de militair in het midden met bril om zijn kepi en sigaret in zijn mond is zijn vriend Jan M.J. van Besouw (Goirle 1894-Hilversum 1977).
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag