027204 - Op 9 november 1910 werd pastoor mgr.dr. George Willem Joseph Marie van Zinnicq Bergmann in Tilburg begraven. Hij overleed te 's-Hertogenbosch op 6 november 1910. In Tilburg was hij pastoor van de parochie H. Hart (Noordhoek). Hij was ook geheim kamerheer van paus Pius X. De foto werd genomen in de Noordstraat en gaat rechts via de Industriestraat naar de Noordhoekse kerk. Volgens de krant stond 'langs den geheelen weg waar de met rouw omfloersde lantaarns brandden een dichte menschenhaag de stoet eerbiedig gade te slaan onder de droevige tonen van harmonie Excelsior en het muziekkorps van de firma Kessels'. In de kerk werd de requiemmis van Perosi uitgevoerd. Daarna hield mgr. Bots de lijkrede. In de stoet liep ieder groep achter een bordje met nummer. Rechts vooraan met vlag zien we groep 12: het bestuur van de R.K. Gildenbond, vervolgens groep 13: een deputatie van de Katholieke Sociale Actie en groep 14 de leden van het parochieel kerkkoor. - Foto's & Kaarten

Op 9 november 1910 werd pastoor mgr.dr. George Willem Joseph Marie van Zinnicq Bergmann in Tilburg begraven. Hij overleed te 's-Hertogenbosch op 6 november 1910. In Tilburg was hij pastoor van de parochie H. Hart (Noordhoek). Hij was ook geheim kamerheer van paus Pius X. De foto werd genomen in de Noordstraat en gaat rechts via de Industriestraat naar de Noordhoekse kerk. Volgens de krant stond 'langs den geheelen weg waar de met rouw omfloersde lantaarns brandden een dichte menschenhaag de stoet eerbiedig gade te slaan onder de droevige tonen van harmonie Excelsior en het muziekkorps van de firma Kessels'. In de kerk werd de requiemmis van Perosi uitgevoerd. Daarna hield mgr. Bots de lijkrede. In de stoet liep ieder groep achter een bordje met nummer. Rechts vooraan met vlag zien we groep 12: het bestuur van de R.K. Gildenbond, vervolgens groep 13: een deputatie van de Katholieke Sociale Actie en groep 14 de leden van het parochieel kerkkoor.

Fotonummer["027204"]
PlaatsTilburg
Straat["Noordstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf09-11-1910
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOp 9 november 1910 werd pastoor mgr.dr. George Willem Joseph Marie van Zinnicq Bergmann in Tilburg begraven. Hij overleed te 's-Hertogenbosch op 6 november 1910. In Tilburg was hij pastoor van de parochie H. Hart (Noordhoek). Hij was ook geheim kamerheer van paus Pius X. De foto werd genomen in de Noordstraat en gaat rechts via de Industriestraat naar de Noordhoekse kerk. Volgens de krant stond 'langs den geheelen weg waar de met rouw omfloersde lantaarns brandden een dichte menschenhaag de stoet eerbiedig gade te slaan onder de droevige tonen van harmonie Excelsior en het muziekkorps van de firma Kessels'. In de kerk werd de requiemmis van Perosi uitgevoerd. Daarna hield mgr. Bots de lijkrede. In de stoet liep ieder groep achter een bordje met nummer. Rechts vooraan met vlag zien we groep 12: het bestuur van de R.K. Gildenbond, vervolgens groep 13: een deputatie van de Katholieke Sociale Actie en groep 14 de leden van het parochieel kerkkoor.
AnnotatieTilburgse Courant d.d. 10.11.1910.
Datum

027204 - Op 9 november 1910 werd pastoor mgr.dr. George Willem Joseph Marie van Zinnicq Bergmann in Tilburg begraven. Hij overleed te 's-Hertogenbosch op 6 november 1910. In Tilburg was hij pastoor van de parochie H. Hart (Noordhoek). Hij was ook geheim kamerheer van paus Pius X. De foto werd genomen in de Noordstraat en gaat rechts via de Industriestraat naar de Noordhoekse kerk. Volgens de krant stond 'langs den geheelen weg waar de met rouw omfloersde lantaarns brandden een dichte menschenhaag de stoet eerbiedig gade te slaan onder de droevige tonen van harmonie Excelsior en het muziekkorps van de firma Kessels'. In de kerk werd de requiemmis van Perosi uitgevoerd. Daarna hield mgr. Bots de lijkrede. In de stoet liep ieder groep achter een bordje met nummer. Rechts vooraan met vlag zien we groep 12: het bestuur van de R.K. Gildenbond, vervolgens groep 13: een deputatie van de Katholieke Sociale Actie en groep 14 de leden van het parochieel kerkkoor.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag