651383 - Ziekentriduüm. Laurentiusparochie. Dongen. Het ziekentriduüm is opgezet in 1933 en was oorspronkelijk opgezet om zieken en bedlegerigen drie dagen lang vieringen te laten volgen in de kerk omdat zij daar normaal niet konden komen. Aanvankelijk werden er bedden in de kerk geplaatst, later vervangen door rolstoelen. Behalve de kerkelijke viering was er in latere jaren ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten in het patronaat. In 2012 werd gevierd dat men al 75 jaar deze dagen heeft georganiseerd, (met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1945). - Foto's & Kaarten

Ziekentriduüm. Laurentiusparochie. Dongen. Het ziekentriduüm is opgezet in 1933 en was oorspronkelijk opgezet om zieken en bedlegerigen drie dagen lang vieringen te laten volgen in de kerk omdat zij daar normaal niet konden komen. Aanvankelijk werden er bedden in de kerk geplaatst, later vervangen door rolstoelen. Behalve de kerkelijke viering was er in latere jaren ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten in het patronaat. In 2012 werd gevierd dat men al 75 jaar deze dagen heeft georganiseerd, (met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1945).

Fotonummer["651383"]
PlaatsDongen
Straat["Doelstraat"]
Datering vanaf1993
FotograafFoto Betsie Cloïn, Dongen
HerkomstArchief 1215 Laurentiusparochie Dongen
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingZiekentriduüm. Laurentiusparochie. Dongen. Het ziekentriduüm is opgezet in 1933 en was oorspronkelijk opgezet om zieken en bedlegerigen drie dagen lang vieringen te laten volgen in de kerk omdat zij daar normaal niet konden komen. Aanvankelijk werden er bedden in de kerk geplaatst, later vervangen door rolstoelen. Behalve de kerkelijke viering was er in latere jaren ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten in het patronaat. In 2012 werd gevierd dat men al 75 jaar deze dagen heeft georganiseerd, (met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1945).
AnnotatieGoogle
Huisnummer1
Datum

651383 - Ziekentriduüm. Laurentiusparochie. Dongen. Het ziekentriduüm is opgezet in 1933 en was oorspronkelijk opgezet om zieken en bedlegerigen drie dagen lang vieringen te laten volgen in de kerk omdat zij daar normaal niet konden komen. Aanvankelijk werden er bedden in de kerk geplaatst, later vervangen door rolstoelen. Behalve de kerkelijke viering was er in latere jaren ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten in het patronaat. In 2012 werd gevierd dat men al 75 jaar deze dagen heeft georganiseerd, (met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1945).
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag