1726_088 - Affiche Tweede Wereldoorlog. "Nederlanders! De strijd in het oosten is voor u geen schouwspel, geen verstoring van uw rust, doch uw lot. Duizenden jonge Nederlanders hebben dit begrepen (...) Ik voldoe hierbij aan deze wens en roep alle Nederlanders op om in het Vrijwilligerslegioen Nederland te strijden tegen het Bolsjewisme en voor Volk en Vaderland." Onderaan staan de adressen van de aanmeldingbureau's van het Vrijwilligerslegioen in de plaatsen Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Deventer, Groningen, Heerlen en Utrecht. Plakaat No:10, De Rijkscommissaris voor het bezette Nederlandse gebied, Rijksminister Seyss-Inquart, Afmeting: 90x60 cm, Drukker onbekend. WOII. WO2. - Foto's & Kaarten

Affiche Tweede Wereldoorlog. "Nederlanders! De strijd in het oosten is voor u geen schouwspel, geen verstoring van uw rust, doch uw lot. Duizenden jonge Nederlanders hebben dit begrepen (...) Ik voldoe hierbij aan deze wens en roep alle Nederlanders op om in het Vrijwilligerslegioen Nederland te strijden tegen het Bolsjewisme en voor Volk en Vaderland." Onderaan staan de adressen van de aanmeldingbureau's van het Vrijwilligerslegioen in de plaatsen Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Deventer, Groningen, Heerlen en Utrecht. Plakaat No:10, De Rijkscommissaris voor het bezette Nederlandse gebied, Rijksminister Seyss-Inquart, Afmeting: 90x60 cm, Drukker onbekend. WOII. WO2.

Fotonummer["1726_088"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf07-1941
Herkomst1726 Plaatsingslijst van het archief van Affiches Tweede Wereldoorlog
Uiterlijke vormaffiche
OmschrijvingAffiche Tweede Wereldoorlog. "Nederlanders! De strijd in het oosten is voor u geen schouwspel, geen verstoring van uw rust, doch uw lot. Duizenden jonge Nederlanders hebben dit begrepen (...) Ik voldoe hierbij aan deze wens en roep alle Nederlanders op om in het Vrijwilligerslegioen Nederland te strijden tegen het Bolsjewisme en voor Volk en Vaderland." Onderaan staan de adressen van de aanmeldingbureau's van het Vrijwilligerslegioen in de plaatsen Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Deventer, Groningen, Heerlen en Utrecht. Plakaat No:10, De Rijkscommissaris voor het bezette Nederlandse gebied, Rijksminister Seyss-Inquart, Afmeting: 90x60 cm, Drukker onbekend. WOII. WO2.
Datum

1726_088 - Affiche Tweede Wereldoorlog. 

"Nederlanders! De strijd in het oosten is voor u geen schouwspel, geen verstoring van uw rust, doch uw lot. Duizenden jonge Nederlanders hebben dit begrepen (...) Ik voldoe hierbij aan deze wens en roep alle Nederlanders op om in het Vrijwilligerslegioen Nederland te strijden tegen het Bolsjewisme en voor Volk en Vaderland." Onderaan staan de adressen van de aanmeldingbureau's van het Vrijwilligerslegioen in de plaatsen Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Deventer, Groningen, Heerlen en Utrecht.  

Plakaat No:10, De Rijkscommissaris voor het bezette Nederlandse gebied, Rijksminister Seyss-Inquart, Afmeting: 90x60 cm, Drukker onbekend.

WOII. WO2.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag