89133 - De omnibus voor "Logement De Roskam", nu Dorpsstraat 60. Tot omstreeks 1920 onderhield deze met twee paarden bespannen omnibus de verbinding tussen Made en Breda. Deze voorloper van het openbaar vervoer werd geëxploiteerd door Van Alphen, de waard van De Roskam. Via de achterzijde konden de passagiers instappen en in de winter waren er warmwaterstoven in de bus. Achter het rijtuig staat de toenmalige openbare jongensschool. Voor het schilderachtig winkeltje van De Leeuw staat een bakkerskar. - Foto's & Kaarten

De omnibus voor "Logement De Roskam", nu Dorpsstraat 60. Tot omstreeks 1920 onderhield deze met twee paarden bespannen omnibus de verbinding tussen Made en Breda. Deze voorloper van het openbaar vervoer werd geëxploiteerd door Van Alphen, de waard van De Roskam. Via de achterzijde konden de passagiers instappen en in de winter waren er warmwaterstoven in de bus. Achter het rijtuig staat de toenmalige openbare jongensschool. Voor het schilderachtig winkeltje van De Leeuw staat een bakkerskar.

Fotonummer["89133"]
PlaatsWagenberg
Straat["Dorpsstraat"]
Datering vanaf1910
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingDe omnibus voor "Logement De Roskam", nu Dorpsstraat 60. Tot omstreeks 1920 onderhield deze met twee paarden bespannen omnibus de verbinding tussen Made en Breda. Deze voorloper van het openbaar vervoer werd geëxploiteerd door Van Alphen, de waard van De Roskam. Via de achterzijde konden de passagiers instappen en in de winter waren er warmwaterstoven in de bus. Achter het rijtuig staat de toenmalige openbare jongensschool. Voor het schilderachtig winkeltje van De Leeuw staat een bakkerskar.
Annotatie"De gemeente Terheijden in oude ansichten deel 2", foto nr. 40 (JvdMade, 1983) "Van Alphen en aanverwante families", De Vlasselt 126, pag. 107 (JvdMade, 2010).
Datum

89133 - De omnibus voor "Logement De Roskam", nu Dorpsstraat 60. Tot omstreeks 1920 onderhield deze met twee paarden bespannen omnibus de verbinding tussen Made en Breda. Deze voorloper van het openbaar vervoer werd geëxploiteerd door Van Alphen, de waard van De Roskam. Via de achterzijde konden de passagiers instappen en in de winter waren er warmwaterstoven in de bus. Achter het rijtuig staat de toenmalige openbare jongensschool. Voor het schilderachtig winkeltje van De Leeuw staat een bakkerskar.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag