1726_014 - Affiche Tweede Wereldoorlog. Militair Gezag. Militair Gezag. Vanaf de bevrijding in 1944 tot het aantreden van het kabinet Schermerhorn-Drees in juni 1945, werd het overheidsgezag in Tilburg uitgeoefend door het Militair Gezag. Bericht over geldcirculatie.De Nederlandse regering benadrukt dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen de uitgegeven nieuwe muntbiljetten en de voor of tijdens de vijandelijke bezetting uitgegeven bankbiljetten en zilverbons. Alsmede tussen grote en kleine coupures. Burgers worden verzocht om niet meer geld in huis te hebben dan nodig voor persoonlijk of zakelijke uitgaven, en het overige geld op de Spaarbank te storten. WOII. WO2. - Foto's & Kaarten

Affiche Tweede Wereldoorlog. Militair Gezag. Militair Gezag. Vanaf de bevrijding in 1944 tot het aantreden van het kabinet Schermerhorn-Drees in juni 1945, werd het overheidsgezag in Tilburg uitgeoefend door het Militair Gezag. Bericht over geldcirculatie.De Nederlandse regering benadrukt dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen de uitgegeven nieuwe muntbiljetten en de voor of tijdens de vijandelijke bezetting uitgegeven bankbiljetten en zilverbons. Alsmede tussen grote en kleine coupures. Burgers worden verzocht om niet meer geld in huis te hebben dan nodig voor persoonlijk of zakelijke uitgaven, en het overige geld op de Spaarbank te storten. WOII. WO2.

Fotonummer["1726_014"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1945
Herkomst1726 Plaatsingslijst van het archief van Affiches Tweede Wereldoorlog
Uiterlijke vormaffiche
OmschrijvingAffiche Tweede Wereldoorlog. Militair Gezag. Militair Gezag. Vanaf de bevrijding in 1944 tot het aantreden van het kabinet Schermerhorn-Drees in juni 1945, werd het overheidsgezag in Tilburg uitgeoefend door het Militair Gezag. Bericht over geldcirculatie.De Nederlandse regering benadrukt dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen de uitgegeven nieuwe muntbiljetten en de voor of tijdens de vijandelijke bezetting uitgegeven bankbiljetten en zilverbons. Alsmede tussen grote en kleine coupures. Burgers worden verzocht om niet meer geld in huis te hebben dan nodig voor persoonlijk of zakelijke uitgaven, en het overige geld op de Spaarbank te storten. WOII. WO2.
Datum

1726_014 - Affiche Tweede Wereldoorlog. 

Militair Gezag. Militair Gezag. Vanaf de bevrijding in 1944 tot het aantreden van het kabinet Schermerhorn-Drees in juni 1945, werd het overheidsgezag in Tilburg uitgeoefend door het Militair Gezag.

Bericht over geldcirculatie.De Nederlandse regering benadrukt dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen de uitgegeven nieuwe muntbiljetten en de voor of tijdens de vijandelijke bezetting uitgegeven bankbiljetten en zilverbons. Alsmede tussen grote en kleine coupures. 

Burgers worden verzocht om niet meer geld in huis te hebben dan nodig voor persoonlijk of zakelijke uitgaven, en het overige geld op de Spaarbank te storten.

WOII. WO2.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag