001207 - Zomerstraat bij de splitsing Zomerstraat/Bredaseweg. De wegwijzer rechts wijst het verkeer via de Zomerstraat en de Korvelseweg richting Goirle, Riel, Alphen en Turnhout. Geheel links de ingang van de Schoolstraat. De straatwand rechts en links is in de jaren zestig afgebroken voor de aanleg van de Schouwburgring. Op de plaats van de huizen links is nu een parkeerterrein. Op de achtergrond de kruising met de Nieuwlandstraat. Rechts het pand van de familie Boelaars, Zomerstraat nr. 42, links hiervan Zomerstraat 40. Dit pand werd rond 1910 gebouwd voor notaris Van Eijl, die tot 1911 aan de overkant op nr. 27 woonde. Van Eijl werd geboren te Tilburg op 15 juli 1854 en overleed aldaar op 1 januari 1933. Hij was getrouwd met Henriëtte M.A.D. Mathijsen. Tijdens de Tweede wereldoorlog zat in dit pand de Nederlandse Volksdienst, het bureau Winterhulp Nederland en de Luchtbeschermingsdienst. Na de oorlog werd het pand in gebruik genomen de geallieerde krijgskrachten. - Foto's & Kaarten

Zomerstraat bij de splitsing Zomerstraat/Bredaseweg. De wegwijzer rechts wijst het verkeer via de Zomerstraat en de Korvelseweg richting Goirle, Riel, Alphen en Turnhout. Geheel links de ingang van de Schoolstraat. De straatwand rechts en links is in de jaren zestig afgebroken voor de aanleg van de Schouwburgring. Op de plaats van de huizen links is nu een parkeerterrein. Op de achtergrond de kruising met de Nieuwlandstraat. Rechts het pand van de familie Boelaars, Zomerstraat nr. 42, links hiervan Zomerstraat 40. Dit pand werd rond 1910 gebouwd voor notaris Van Eijl, die tot 1911 aan de overkant op nr. 27 woonde. Van Eijl werd geboren te Tilburg op 15 juli 1854 en overleed aldaar op 1 januari 1933. Hij was getrouwd met Henriëtte M.A.D. Mathijsen. Tijdens de Tweede wereldoorlog zat in dit pand de Nederlandse Volksdienst, het bureau Winterhulp Nederland en de Luchtbeschermingsdienst. Na de oorlog werd het pand in gebruik genomen de geallieerde krijgskrachten.

Fotonummer["001207"]
PlaatsTilburg
Straat["Zomerstraat"]
WijkCentrum
Datering vanaf1910
Datering tot1920
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingZomerstraat bij de splitsing Zomerstraat/Bredaseweg. De wegwijzer rechts wijst het verkeer via de Zomerstraat en de Korvelseweg richting Goirle, Riel, Alphen en Turnhout. Geheel links de ingang van de Schoolstraat. De straatwand rechts en links is in de jaren zestig afgebroken voor de aanleg van de Schouwburgring. Op de plaats van de huizen links is nu een parkeerterrein. Op de achtergrond de kruising met de Nieuwlandstraat. Rechts het pand van de familie Boelaars, Zomerstraat nr. 42, links hiervan Zomerstraat 40. Dit pand werd rond 1910 gebouwd voor notaris Van Eijl, die tot 1911 aan de overkant op nr. 27 woonde. Van Eijl werd geboren te Tilburg op 15 juli 1854 en overleed aldaar op 1 januari 1933. Hij was getrouwd met Henriëtte M.A.D. Mathijsen. Tijdens de Tweede wereldoorlog zat in dit pand de Nederlandse Volksdienst, het bureau Winterhulp Nederland en de Luchtbeschermingsdienst. Na de oorlog werd het pand in gebruik genomen de geallieerde krijgskrachten.
AnnotatieBR 1910-1920, 49/126; idem 1921-1939, 49/126.
Datum

001207 - Zomerstraat  bij de splitsing Zomerstraat/Bredaseweg. De wegwijzer rechts wijst het verkeer via de Zomerstraat en de Korvelseweg richting Goirle, Riel, Alphen en Turnhout. Geheel links de ingang van de Schoolstraat. De straatwand rechts en links is in de jaren zestig afgebroken voor de aanleg van de Schouwburgring. Op de plaats van de huizen links is nu een parkeerterrein. Op de achtergrond de kruising met de Nieuwlandstraat. Rechts het pand van de familie Boelaars, Zomerstraat nr. 42, links hiervan Zomerstraat 40. Dit pand werd rond 1910 gebouwd voor notaris Van Eijl, die tot 1911 aan de overkant op nr. 27 woonde. Van Eijl werd geboren te Tilburg op 15 juli 1854 en overleed aldaar op 1 januari 1933. Hij was getrouwd met Henriëtte M.A.D. Mathijsen. Tijdens de Tweede wereldoorlog zat in dit pand de Nederlandse Volksdienst, het bureau Winterhulp Nederland en de Luchtbeschermingsdienst. Na de oorlog werd het pand in gebruik genomen de geallieerde krijgskrachten.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag