055570 - Onderwijs, In de voormalige armenschool aan de Holstraat werden door de NCB in de jaren twintig huishoudcursussen gegeven. Op de foto een kookcursus omstreeks 1925. Aan deze cursus namen niet alleen Beekse boerendochters deel, maar ook meisjes uit Diessen de Biest en Esbeek. Zittend v.l.n.r: de dames Kroot, Kroot en van Rijthoven uit Diessen, Jans van Gestel, Sien Vriens, Miet de Kort-van Riel en Nel van Hoof. Staande v.l.n.r: de dames Hendriks, Anna Lambregts, A.j. Tiel-Groenestege, veltman, van Doormaal, Kee Hesselmans-Verhoeven, Anna de Laat-Wijten en Adriana Verhoeven. Er werd les gegeven door juffrouw A.J.Tiel-Groenestege. - Foto's & Kaarten

Onderwijs, In de voormalige armenschool aan de Holstraat werden door de NCB in de jaren twintig huishoudcursussen gegeven. Op de foto een kookcursus omstreeks 1925. Aan deze cursus namen niet alleen Beekse boerendochters deel, maar ook meisjes uit Diessen de Biest en Esbeek. Zittend v.l.n.r: de dames Kroot, Kroot en van Rijthoven uit Diessen, Jans van Gestel, Sien Vriens, Miet de Kort-van Riel en Nel van Hoof. Staande v.l.n.r: de dames Hendriks, Anna Lambregts, A.j. Tiel-Groenestege, veltman, van Doormaal, Kee Hesselmans-Verhoeven, Anna de Laat-Wijten en Adriana Verhoeven. Er werd les gegeven door juffrouw A.J.Tiel-Groenestege.

Fotonummer["055570"]
PlaatsHilvarenbeek
Straat["Holstraat"]
Datering vanaf1925
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOnderwijs, In de voormalige armenschool aan de Holstraat werden door de NCB in de jaren twintig huishoudcursussen gegeven. Op de foto een kookcursus omstreeks 1925. Aan deze cursus namen niet alleen Beekse boerendochters deel, maar ook meisjes uit Diessen de Biest en Esbeek. Zittend v.l.n.r: de dames Kroot, Kroot en van Rijthoven uit Diessen, Jans van Gestel, Sien Vriens, Miet de Kort-van Riel en Nel van Hoof. Staande v.l.n.r: de dames Hendriks, Anna Lambregts, A.j. Tiel-Groenestege, veltman, van Doormaal, Kee Hesselmans-Verhoeven, Anna de Laat-Wijten en Adriana Verhoeven. Er werd les gegeven door juffrouw A.J.Tiel-Groenestege.
AnnotatieHilvarenbeek en zijn kerkdorpen, p. 167
Datum

055570 - Onderwijs, In de voormalige armenschool aan de Holstraat werden door de NCB in de jaren twintig huishoudcursussen gegeven. Op de foto een kookcursus omstreeks 1925. Aan deze cursus namen niet alleen Beekse boerendochters deel, maar ook meisjes uit Diessen de Biest en Esbeek. Zittend v.l.n.r: de dames Kroot, Kroot en van Rijthoven uit Diessen, Jans van Gestel, Sien Vriens, Miet de Kort-van Riel en Nel van Hoof. Staande v.l.n.r:  de dames Hendriks, Anna Lambregts, A.j. Tiel-Groenestege, veltman, van Doormaal, Kee Hesselmans-Verhoeven, Anna de Laat-Wijten en Adriana Verhoeven. Er werd les gegeven door juffrouw A.J.Tiel-Groenestege.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag