016785 - Mariëngaarde. Interieur van de kapel van pension Mariëngaarde. De kapel werd op 2 februari 1945 getroffen door een V1, waardoor in totaal 22 mensen gedood werden. In de kapel was juist een H. Mis aan de gang vanwege Maria Lichtmis. De priester, Mgr. Sweens en zijn misdienaar Wim van Pelt, alsmede 8 aanwezige bewoners vonden de dood. In de aangrenzende van Meursstraat kwamen nog eens 12 mensen om. De kapel werd binnen een jaar weer identiek herbouwd. - Foto's & Kaarten

Mariëngaarde. Interieur van de kapel van pension Mariëngaarde. De kapel werd op 2 februari 1945 getroffen door een V1, waardoor in totaal 22 mensen gedood werden. In de kapel was juist een H. Mis aan de gang vanwege Maria Lichtmis. De priester, Mgr. Sweens en zijn misdienaar Wim van Pelt, alsmede 8 aanwezige bewoners vonden de dood. In de aangrenzende van Meursstraat kwamen nog eens 12 mensen om. De kapel werd binnen een jaar weer identiek herbouwd.

Fotonummer["016785"]
PlaatsTilburg
Straat["Burgemeester Damsstraat"]
WijkZorgvlied
Datering vanaf1950
FotograafFotopersbureau Het Zuiden
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingMariëngaarde. Interieur van de kapel van pension Mariëngaarde. De kapel werd op 2 februari 1945 getroffen door een V1, waardoor in totaal 22 mensen gedood werden. In de kapel was juist een H. Mis aan de gang vanwege Maria Lichtmis. De priester, Mgr. Sweens en zijn misdienaar Wim van Pelt, alsmede 8 aanwezige bewoners vonden de dood. In de aangrenzende van Meursstraat kwamen nog eens 12 mensen om. De kapel werd binnen een jaar weer identiek herbouwd.
Huisnummer15-15a
Datum

016785 - Mariëngaarde. Interieur van de kapel van pension Mariëngaarde.
De kapel werd op 2 februari 1945 getroffen door een  V1, waardoor in totaal 22 mensen gedood werden. In de kapel was juist een H. Mis aan de gang vanwege Maria Lichtmis. De priester, Mgr. Sweens en zijn misdienaar Wim van Pelt, alsmede 8 aanwezige bewoners vonden de dood. In de aangrenzende van Meursstraat kwamen nog eens 12 mensen om.
De kapel werd binnen een jaar weer identiek herbouwd.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag