038614 - Volt. Zuid. 1939. Gebouwen. Oorlogsgevaar. Schuilkelder in aanbouw voor het hoofdkantoor en het kantoor van Ir. Kipperman, directeur van Volt. Voor de binnenwanden maakte men gebruik van schuttingplaten. De man op de voorgrond is Dhr. van Reusel, baas Bouwbedrijf. Voltstraat heette toen Nieuwe Goirleseweg. Deze schuilkelder is in 1949 afgebroken om plaats te maken voor een plantsoentje met vijver. Bij deze vijver stond het personeelsgeschenk in verband met het 40-jarig bestaan van Volt, een meisje met duifjes. - Foto's & Kaarten

Volt. Zuid. 1939. Gebouwen. Oorlogsgevaar. Schuilkelder in aanbouw voor het hoofdkantoor en het kantoor van Ir. Kipperman, directeur van Volt. Voor de binnenwanden maakte men gebruik van schuttingplaten. De man op de voorgrond is Dhr. van Reusel, baas Bouwbedrijf. Voltstraat heette toen Nieuwe Goirleseweg. Deze schuilkelder is in 1949 afgebroken om plaats te maken voor een plantsoentje met vijver. Bij deze vijver stond het personeelsgeschenk in verband met het 40-jarig bestaan van Volt, een meisje met duifjes.

Fotonummer["038614"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
Datering vanaf1939
FotograafNN
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Zuid. 1939. Gebouwen. Oorlogsgevaar. Schuilkelder in aanbouw voor het hoofdkantoor en het kantoor van Ir. Kipperman, directeur van Volt. Voor de binnenwanden maakte men gebruik van schuttingplaten. De man op de voorgrond is Dhr. van Reusel, baas Bouwbedrijf. Voltstraat heette toen Nieuwe Goirleseweg. Deze schuilkelder is in 1949 afgebroken om plaats te maken voor een plantsoentje met vijver. Bij deze vijver stond het personeelsgeschenk in verband met het 40-jarig bestaan van Volt, een meisje met duifjes.
Datum

038614 - Volt. Zuid. 1939. Gebouwen. Oorlogsgevaar. Schuilkelder in aanbouw  voor het  hoofdkantoor en het kantoor van Ir. Kipperman, directeur van Volt. Voor de binnenwanden maakte men gebruik van schuttingplaten.
De man op de voorgrond is Dhr. van Reusel, baas Bouwbedrijf.
Voltstraat heette toen Nieuwe Goirleseweg.

Deze schuilkelder is in 1949 afgebroken om plaats te maken voor een plantsoentje met vijver. Bij deze vijver stond het personeelsgeschenk in verband met het 40-jarig bestaan van Volt, een meisje met duifjes.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag