027299 - Spoorwegovergang. Ter hoogte van thans NS Plein No.'s 17, 16, enz, tot 10. Midden foto: No. 10. Overweg Koestraat. De villa is in 1935 afgebroken.Spoorwegovergang Heuvel/Besterd. De straat achter het spoor heette toen nog Koestraat. Nu is de Besterdring de verbinding tussen Heuvel en Besterd. Rechts villa Eleonora, gesloopt in 1935. De laatste bewoner was dokter Van Baar. Eerder woonden er de familie Mutsaerts-Diepen en in de negentiende eeuw M.J.J.H. Lommen, majoor-commandant van de dienstdoende schutterij. Ter plaatse heet het nu N.S.plein. - Foto's & Kaarten

Spoorwegovergang. Ter hoogte van thans NS Plein No.'s 17, 16, enz, tot 10. Midden foto: No. 10. Overweg Koestraat. De villa is in 1935 afgebroken.Spoorwegovergang Heuvel/Besterd. De straat achter het spoor heette toen nog Koestraat. Nu is de Besterdring de verbinding tussen Heuvel en Besterd. Rechts villa Eleonora, gesloopt in 1935. De laatste bewoner was dokter Van Baar. Eerder woonden er de familie Mutsaerts-Diepen en in de negentiende eeuw M.J.J.H. Lommen, majoor-commandant van de dienstdoende schutterij. Ter plaatse heet het nu N.S.plein.

Fotonummer["027299"]
PlaatsTilburg
Straat["NS Plein","Koestraat","Besterd"]
WijkBesterd
Datering vanaf1928
HerkomstCollectie Lamb. G. de Wijs
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingSpoorwegovergang. Ter hoogte van thans NS Plein No.'s 17, 16, enz, tot 10. Midden foto: No. 10. Overweg Koestraat. De villa is in 1935 afgebroken.Spoorwegovergang Heuvel/Besterd. De straat achter het spoor heette toen nog Koestraat. Nu is de Besterdring de verbinding tussen Heuvel en Besterd. Rechts villa Eleonora, gesloopt in 1935. De laatste bewoner was dokter Van Baar. Eerder woonden er de familie Mutsaerts-Diepen en in de negentiende eeuw M.J.J.H. Lommen, majoor-commandant van de dienstdoende schutterij. Ter plaatse heet het nu N.S.plein.
AnnotatieZie SPO-G 500
Huisnummer10
Datum

027299 - Spoorwegovergang. Ter hoogte van thans NS Plein No.'s 17, 16, enz, tot 10. Midden foto: No. 10. Overweg Koestraat. De villa is in 1935 afgebroken.Spoorwegovergang Heuvel/Besterd. De straat achter het spoor heette toen nog Koestraat. Nu is de Besterdring de verbinding tussen Heuvel en Besterd.  Rechts villa Eleonora, gesloopt in 1935. De laatste bewoner was dokter Van Baar. Eerder woonden er de familie Mutsaerts-Diepen en in de negentiende eeuw M.J.J.H. Lommen, majoor-commandant van de dienstdoende schutterij. Ter plaatse heet het nu  N.S.plein.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag