003329 - Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de stad Tilburg werd in 1934 van 28 juni t/m 31 juli de Internationale Tentoonstelling voor Handel en Industrie "Stad Tilburg" gehouden. Het tentoonstellingsterrein was gelegen aan de Ringbaan-Oost ter hoogte van de Enschotsestraat. De tentoonstelling bestond uit vijf afdelingen: de machinehal met machines voor landbouw en industrie, de hal nijverheidsproducten, een hal met producten van de kunstnijverheid, een kunstzaal en een afdeling toerisme. Er was ook een wollenstoffenfabriek in werking te aanschouwen. Op het attractieterrein was, zoals in 1909, de stad Venetië nagebootst. De gebouwen werden ontworpen door architect Jan van der Valk. Om in deze crisistijd de aandacht te vestigen op de Tilburgse textielindustrie, was een speciale 'textiel-commissie' opgericht, waarvan Fred. Mutsaerts, directeur van de firma J.A.A. Kerstens Lakenfabrieken de voorzitter was. Ook mr. B.J.M. van Spaendonck, secretaris van de kamer van koophandel, had zitting in deze commissie. Op de foto de hoofdtoren en rechts de Rode Kruispost. De tentoonstelling werd geopend door minister Steenberghe. - Foto's & Kaarten

Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de stad Tilburg werd in 1934 van 28 juni t/m 31 juli de Internationale Tentoonstelling voor Handel en Industrie "Stad Tilburg" gehouden. Het tentoonstellingsterrein was gelegen aan de Ringbaan-Oost ter hoogte van de Enschotsestraat. De tentoonstelling bestond uit vijf afdelingen: de machinehal met machines voor landbouw en industrie, de hal nijverheidsproducten, een hal met producten van de kunstnijverheid, een kunstzaal en een afdeling toerisme. Er was ook een wollenstoffenfabriek in werking te aanschouwen. Op het attractieterrein was, zoals in 1909, de stad Venetië nagebootst. De gebouwen werden ontworpen door architect Jan van der Valk. Om in deze crisistijd de aandacht te vestigen op de Tilburgse textielindustrie, was een speciale 'textiel-commissie' opgericht, waarvan Fred. Mutsaerts, directeur van de firma J.A.A. Kerstens Lakenfabrieken de voorzitter was. Ook mr. B.J.M. van Spaendonck, secretaris van de kamer van koophandel, had zitting in deze commissie. Op de foto de hoofdtoren en rechts de Rode Kruispost. De tentoonstelling werd geopend door minister Steenberghe.

Fotonummer["003329"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1934
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingTer gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de stad Tilburg werd in 1934 van 28 juni t/m 31 juli de Internationale Tentoonstelling voor Handel en Industrie "Stad Tilburg" gehouden. Het tentoonstellingsterrein was gelegen aan de Ringbaan-Oost ter hoogte van de Enschotsestraat. De tentoonstelling bestond uit vijf afdelingen: de machinehal met machines voor landbouw en industrie, de hal nijverheidsproducten, een hal met producten van de kunstnijverheid, een kunstzaal en een afdeling toerisme. Er was ook een wollenstoffenfabriek in werking te aanschouwen. Op het attractieterrein was, zoals in 1909, de stad Venetië nagebootst. De gebouwen werden ontworpen door architect Jan van der Valk. Om in deze crisistijd de aandacht te vestigen op de Tilburgse textielindustrie, was een speciale 'textiel-commissie' opgericht, waarvan Fred. Mutsaerts, directeur van de firma J.A.A. Kerstens Lakenfabrieken de voorzitter was. Ook mr. B.J.M. van Spaendonck, secretaris van de kamer van koophandel, had zitting in deze commissie. Op de foto de hoofdtoren en rechts de Rode Kruispost. De tentoonstelling werd geopend door minister Steenberghe.
AnnotatieTentoonstelling Stad Tilburg 1934, De Textielindustei, speciaal tentoonstellingsnummer gewijd aan de tentoonstelling 'Stad Tilburg 1934'. Nieuwsblad van het Zuiden, 28-29 juni 1934.
Datum

003329 - Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de stad Tilburg werd in 1934 van 28 juni t/m 31 juli de Internationale Tentoonstelling voor Handel en Industrie "Stad Tilburg" gehouden. Het tentoonstellingsterrein was gelegen aan de Ringbaan-Oost ter hoogte van de Enschotsestraat. De tentoonstelling bestond uit vijf afdelingen: de machinehal met machines voor landbouw en industrie, de hal nijverheidsproducten, een hal met producten van de kunstnijverheid, een kunstzaal en een afdeling toerisme. Er was ook een wollenstoffenfabriek in werking te aanschouwen. Op het attractieterrein was, zoals in 1909, de stad Venetië nagebootst. De gebouwen werden ontworpen door architect Jan van der Valk. Om in deze crisistijd de aandacht te vestigen op de Tilburgse textielindustrie, was een speciale 'textiel-commissie' opgericht, waarvan Fred. Mutsaerts, directeur van de firma J.A.A. Kerstens Lakenfabrieken de voorzitter was. Ook mr. B.J.M. van Spaendonck, secretaris van de kamer van koophandel, had zitting in deze commissie. Op de foto de hoofdtoren en rechts de Rode Kruispost. De tentoonstelling werd geopend door minister Steenberghe.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag