002276 - Openbaar vervoer. Station aan de Spoorlaan. Regelmatig kon men op of nabij het station getuige zijn van ontvangsten van personen, muziekgezelschappen enzovoorts die elders een opmerkelijke prestatie geleverd hadden. Een van de eerste die een feestelijke ontvangst te beurt viel was in 1869 H. Pfaff, commandant van de 'Weerbaarheids Vereeniging Willem II' en leraar aan de rijks H.B.S. Hij won in Utrecht twee medailles met schermen. Ook werden soms koninklijke gasten verwelkomt: in mei 1911 stopte in Tilburg een trein met de Duitse keizer Wilhelm aan boord, in 1906 werd prins Hendrik ontvangen, die een bezoek bracht aan landgoed de Utrecht in Esbeek, waar hij o.a. de werking van de stoomploeg bewonderde. - Foto's & Kaarten

Openbaar vervoer. Station aan de Spoorlaan. Regelmatig kon men op of nabij het station getuige zijn van ontvangsten van personen, muziekgezelschappen enzovoorts die elders een opmerkelijke prestatie geleverd hadden. Een van de eerste die een feestelijke ontvangst te beurt viel was in 1869 H. Pfaff, commandant van de 'Weerbaarheids Vereeniging Willem II' en leraar aan de rijks H.B.S. Hij won in Utrecht twee medailles met schermen. Ook werden soms koninklijke gasten verwelkomt: in mei 1911 stopte in Tilburg een trein met de Duitse keizer Wilhelm aan boord, in 1906 werd prins Hendrik ontvangen, die een bezoek bracht aan landgoed de Utrecht in Esbeek, waar hij o.a. de werking van de stoomploeg bewonderde.

Fotonummer["002276"]
PlaatsTilburg
Straat["Spoorlaan"]
Datering vanaf1915
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingOpenbaar vervoer. Station aan de Spoorlaan. Regelmatig kon men op of nabij het station getuige zijn van ontvangsten van personen, muziekgezelschappen enzovoorts die elders een opmerkelijke prestatie geleverd hadden. Een van de eerste die een feestelijke ontvangst te beurt viel was in 1869 H. Pfaff, commandant van de 'Weerbaarheids Vereeniging Willem II' en leraar aan de rijks H.B.S. Hij won in Utrecht twee medailles met schermen. Ook werden soms koninklijke gasten verwelkomt: in mei 1911 stopte in Tilburg een trein met de Duitse keizer Wilhelm aan boord, in 1906 werd prins Hendrik ontvangen, die een bezoek bracht aan landgoed de Utrecht in Esbeek, waar hij o.a. de werking van de stoomploeg bewonderde.
AnnotatieTC 25.8.1869, 14.7.1906. NTC 22.5.1911.
Huisnummer35
Datum

002276 - Openbaar vervoer. Station aan de Spoorlaan. Regelmatig kon men op of nabij het station getuige zijn van ontvangsten van personen, muziekgezelschappen enzovoorts die elders een opmerkelijke prestatie geleverd hadden. Een van de eerste die een feestelijke ontvangst te beurt viel was in 1869 H. Pfaff, commandant van de 'Weerbaarheids Vereeniging Willem II' en leraar aan de rijks H.B.S. Hij won in Utrecht twee medailles met schermen. Ook werden soms koninklijke gasten verwelkomt: in mei 1911 stopte in Tilburg een trein met de Duitse keizer Wilhelm aan boord, in 1906 werd prins Hendrik ontvangen, die een bezoek bracht aan landgoed de Utrecht in Esbeek, waar hij o.a. de werking van de stoomploeg bewonderde.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag