044906 - Odulphus. Franciscus Theodorus Lucien Maria (Frans) Siemer, geboren te Gorinchem 25 september 1887, overleden te Tilburg op 23 december 1966. Hij trad in bij de fraters van Tilburg en werd in 1912 tot priester gewijd. Hij was leraar Frans, Duits en aardrijkskunde aan het Odulphuslyceum in deze stad en daarnaast een verdienstelijk 'amateur' graficus, beeldhouwer, schilder, dichter, uitgever en essayist. Hij publiceerde o.a. gedichten en essays in het tijdschrift Brabantia Nostra.Hij was promotor van de tweede Tilburgse Kunstkring, maar werd vooral bekend als mentor van de studentenverenigingen NOS (St. Odulphuslyceum) en St. Leonardus (R.K. Leergangen) en ontving de dr. P.C. de Brouwerpenning. - Foto's & Kaarten

Odulphus. Franciscus Theodorus Lucien Maria (Frans) Siemer, geboren te Gorinchem 25 september 1887, overleden te Tilburg op 23 december 1966. Hij trad in bij de fraters van Tilburg en werd in 1912 tot priester gewijd. Hij was leraar Frans, Duits en aardrijkskunde aan het Odulphuslyceum in deze stad en daarnaast een verdienstelijk 'amateur' graficus, beeldhouwer, schilder, dichter, uitgever en essayist. Hij publiceerde o.a. gedichten en essays in het tijdschrift Brabantia Nostra.Hij was promotor van de tweede Tilburgse Kunstkring, maar werd vooral bekend als mentor van de studentenverenigingen NOS (St. Odulphuslyceum) en St. Leonardus (R.K. Leergangen) en ontving de dr. P.C. de Brouwerpenning.

Fotonummer["044906"]
PlaatsTilburg
Datering vanaf1925
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingOdulphus. Franciscus Theodorus Lucien Maria (Frans) Siemer, geboren te Gorinchem 25 september 1887, overleden te Tilburg op 23 december 1966. Hij trad in bij de fraters van Tilburg en werd in 1912 tot priester gewijd. Hij was leraar Frans, Duits en aardrijkskunde aan het Odulphuslyceum in deze stad en daarnaast een verdienstelijk 'amateur' graficus, beeldhouwer, schilder, dichter, uitgever en essayist. Hij publiceerde o.a. gedichten en essays in het tijdschrift Brabantia Nostra.Hij was promotor van de tweede Tilburgse Kunstkring, maar werd vooral bekend als mentor van de studentenverenigingen NOS (St. Odulphuslyceum) en St. Leonardus (R.K. Leergangen) en ontving de dr. P.C. de Brouwerpenning.
AnnotatieDe paap van gramschap, p 144.
Datum

044906 - Odulphus. Franciscus Theodorus Lucien Maria (Frans) Siemer, geboren te Gorinchem 25 september 1887, overleden te Tilburg op 23 december 1966. Hij trad in bij de fraters van Tilburg en werd in 1912 tot priester gewijd. Hij was leraar Frans, Duits en aardrijkskunde aan het Odulphuslyceum in deze stad en daarnaast een verdienstelijk 'amateur' graficus, beeldhouwer, schilder, dichter, uitgever en essayist. Hij publiceerde o.a. gedichten en essays in het tijdschrift Brabantia Nostra.Hij was promotor van de tweede Tilburgse Kunstkring, maar werd vooral bekend als mentor van de studentenverenigingen NOS (St. Odulphuslyceum) en St. Leonardus (R.K. Leergangen) en ontving de dr. P.C. de Brouwerpenning.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag