038591 - Volt. Zuid. Opleidingen. Werkstukken gemaakt door leerlingen van de vakliedenopleiding. Meestal werden deze gemaakt als ze nodig waren voor toepassing. Boven: Afteken- of krasblok voor het aftekenen van te boren gaten e.d. Verticaal instelbaar op 0,02 mm. nauwkeurig, af te lezen via een spiegeltje. Midden: Centreerapparaat. Te gebruiken voor het aftekenen en of bewerken van cilindrische onderdelen. Onder: Frees- en of slijpklem. Het te bewerken gedeelte werd rechts ingespannen. Via een inwendig wielenstelsel was het mogelijk het werkstuk tot op 1 minuut nauwkeurig te verdraaien en aldus bewerkingen onder verschillende hoeken uit te voeren. - Foto's & Kaarten

Volt. Zuid. Opleidingen. Werkstukken gemaakt door leerlingen van de vakliedenopleiding. Meestal werden deze gemaakt als ze nodig waren voor toepassing. Boven: Afteken- of krasblok voor het aftekenen van te boren gaten e.d. Verticaal instelbaar op 0,02 mm. nauwkeurig, af te lezen via een spiegeltje. Midden: Centreerapparaat. Te gebruiken voor het aftekenen en of bewerken van cilindrische onderdelen. Onder: Frees- en of slijpklem. Het te bewerken gedeelte werd rechts ingespannen. Via een inwendig wielenstelsel was het mogelijk het werkstuk tot op 1 minuut nauwkeurig te verdraaien en aldus bewerkingen onder verschillende hoeken uit te voeren.

Fotonummer["038591"]
PlaatsTilburg
Straat["Voltstraat"]
FotograafA. de Jong, Volt, Tilburg
Herkomst474 het archief van de n.v. Gloeilampenfabriek 'VOLT' te Tilburg, 1909 - 1999.
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingVolt. Zuid. Opleidingen. Werkstukken gemaakt door leerlingen van de vakliedenopleiding. Meestal werden deze gemaakt als ze nodig waren voor toepassing. Boven: Afteken- of krasblok voor het aftekenen van te boren gaten e.d. Verticaal instelbaar op 0,02 mm. nauwkeurig, af te lezen via een spiegeltje. Midden: Centreerapparaat. Te gebruiken voor het aftekenen en of bewerken van cilindrische onderdelen. Onder: Frees- en of slijpklem. Het te bewerken gedeelte werd rechts ingespannen. Via een inwendig wielenstelsel was het mogelijk het werkstuk tot op 1 minuut nauwkeurig te verdraaien en aldus bewerkingen onder verschillende hoeken uit te voeren.
Datum

038591 - Volt. Zuid. Opleidingen. Werkstukken gemaakt door leerlingen van de vakliedenopleiding. Meestal werden deze gemaakt als ze nodig waren voor toepassing.  Boven: Afteken- of krasblok voor het aftekenen van te boren gaten e.d. Verticaal instelbaar op 0,02 mm. nauwkeurig, af te lezen via een spiegeltje.  Midden: Centreerapparaat. Te gebruiken voor het aftekenen en of bewerken van cilindrische onderdelen.  Onder: Frees- en of slijpklem. Het te bewerken gedeelte werd rechts ingespannen. Via een inwendig wielenstelsel was het mogelijk het werkstuk tot op 1 minuut nauwkeurig te verdraaien en aldus bewerkingen onder verschillende hoeken uit te voeren.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag