055545 - In 1923 werd door de parochianen geld bijeengebracht voor de plaatsing van een H. Hartbeeld naast de kerk. Aan J. Custers uit Stratum werd opdracht gegeven om een kalkstenenbeeld te maken, naar het model van het H. Hartbeeld in Madrid. de intronisatie vond plaats op 2 september 1923. Tijdens de bloemenhulde werd een lied gezongen dat begon met de regels ´juicht thans Bekenaren heden, want gij zijt den Heere gewijd´. - Foto's & Kaarten

In 1923 werd door de parochianen geld bijeengebracht voor de plaatsing van een H. Hartbeeld naast de kerk. Aan J. Custers uit Stratum werd opdracht gegeven om een kalkstenenbeeld te maken, naar het model van het H. Hartbeeld in Madrid. de intronisatie vond plaats op 2 september 1923. Tijdens de bloemenhulde werd een lied gezongen dat begon met de regels ´juicht thans Bekenaren heden, want gij zijt den Heere gewijd´.

Fotonummer["055545"]
PlaatsHilvarenbeek
Datering vanaf02-09-1923
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingIn 1923 werd door de parochianen geld bijeengebracht voor de plaatsing van een H. Hartbeeld naast de kerk. Aan J. Custers uit Stratum werd opdracht gegeven om een kalkstenenbeeld te maken, naar het model van het H. Hartbeeld in Madrid. de intronisatie vond plaats op 2 september 1923. Tijdens de bloemenhulde werd een lied gezongen dat begon met de regels ´juicht thans Bekenaren heden, want gij zijt den Heere gewijd´.
AnnotatieHilvarenbeek en zijn kerkdorpen, p. 112
Datum

055545 - In 1923 werd door de parochianen geld bijeengebracht voor de plaatsing van een H. Hartbeeld naast de kerk. Aan J. Custers uit Stratum werd opdracht gegeven om een kalkstenenbeeld te maken, naar het model van het H. Hartbeeld in Madrid. de intronisatie vond plaats op 2 september 1923. Tijdens de bloemenhulde werd een lied gezongen dat begon met de regels ´juicht thans Bekenaren heden, want gij zijt den Heere gewijd´.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag