104474 - WO2 ; WOII ; Tweede Wereldoorlog. In de nacht van 14 op 15 mei 1940 stortten vier geallieerde militairen boven Den Hout, met hun vliegtuig omlaag en sneuvelden. De foto geeft een beeld van hun veldgraf. De foto doet vijf slachtoffers vermoeden: vier kleine opschriften en middenin een groter. Het grotere bord/kruis verwijst in z’n algemeenheid naar de crash en vermeldt: hier rust McKinlay en zijn drie vrienden. Het verwijst niet naar zijn graf. Het uiterst rechtse bord/opschrift is van het graf van McKinlay. - Foto's & Kaarten

WO2 ; WOII ; Tweede Wereldoorlog. In de nacht van 14 op 15 mei 1940 stortten vier geallieerde militairen boven Den Hout, met hun vliegtuig omlaag en sneuvelden. De foto geeft een beeld van hun veldgraf. De foto doet vijf slachtoffers vermoeden: vier kleine opschriften en middenin een groter. Het grotere bord/kruis verwijst in z’n algemeenheid naar de crash en vermeldt: hier rust McKinlay en zijn drie vrienden. Het verwijst niet naar zijn graf. Het uiterst rechtse bord/opschrift is van het graf van McKinlay.

Fotonummer["104474"]
PlaatsDen Hout
Datering vanaf15-05-1940
HerkomstCollectie Jan Oomen (1917-1995) (2076)
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingWO2 ; WOII ; Tweede Wereldoorlog. In de nacht van 14 op 15 mei 1940 stortten vier geallieerde militairen boven Den Hout, met hun vliegtuig omlaag en sneuvelden. De foto geeft een beeld van hun veldgraf. De foto doet vijf slachtoffers vermoeden: vier kleine opschriften en middenin een groter. Het grotere bord/kruis verwijst in z’n algemeenheid naar de crash en vermeldt: hier rust McKinlay en zijn drie vrienden. Het verwijst niet naar zijn graf. Het uiterst rechtse bord/opschrift is van het graf van McKinlay.
AnnotatieBevrijdingsdocumentatie.
Datum

104474 - WO2 ; WOII ; Tweede Wereldoorlog. In de nacht van 14 op 15 mei 1940 stortten vier geallieerde militairen boven Den Hout, met hun vliegtuig omlaag en sneuvelden. De foto geeft een beeld van hun veldgraf.  
 
De foto doet vijf slachtoffers vermoeden: vier kleine opschriften en middenin een groter. Het grotere bord/kruis verwijst in z’n algemeenheid naar de crash en vermeldt: hier rust McKinlay en zijn drie vrienden. Het verwijst niet naar zijn graf. Het uiterst rechtse bord/opschrift is van het graf van McKinlay.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag