604221 - J.C. de Kort- van Geloven, Rijwielhandel en Naaimachines. Kaart gericht aan de jonge juffr. Octavie de Kort, Kweekschool Dongen. Afz. Marie. Al in het Tilburgse adresboek van 1879 wordt de naam van deze firma genoemd op het huidige adres Korvelseweg 209a. In 1900 volgde de inschrijving in de Kamer van Koophandel. De Kort-Van Geloven had eerst een handel in naaimachines, later aangevuld met rijwielen, waaronder het huismerk KVG. De winkel bestond tot 2001, onder leiding van de laatste generatie, Ben de Kort. Hij sloot zijn rijwielzaak annex postkantoor mede vanwege het feit dat hij voor de zoveelste keer het slachtoffer was geworden van een brute overval. Het was destijds een van de oudste familiebedrijven van Tilburg. - Foto's & Kaarten

J.C. de Kort- van Geloven, Rijwielhandel en Naaimachines. Kaart gericht aan de jonge juffr. Octavie de Kort, Kweekschool Dongen. Afz. Marie. Al in het Tilburgse adresboek van 1879 wordt de naam van deze firma genoemd op het huidige adres Korvelseweg 209a. In 1900 volgde de inschrijving in de Kamer van Koophandel. De Kort-Van Geloven had eerst een handel in naaimachines, later aangevuld met rijwielen, waaronder het huismerk KVG. De winkel bestond tot 2001, onder leiding van de laatste generatie, Ben de Kort. Hij sloot zijn rijwielzaak annex postkantoor mede vanwege het feit dat hij voor de zoveelste keer het slachtoffer was geworden van een brute overval. Het was destijds een van de oudste familiebedrijven van Tilburg.

Fotonummer["604221"]
PlaatsTilburg
Straat["Korvelseweg 209"]
WijkKorvel
Datering vanaf1910
Uiterlijke vormansichtkaart
OmschrijvingJ.C. de Kort- van Geloven, Rijwielhandel en Naaimachines. Kaart gericht aan de jonge juffr. Octavie de Kort, Kweekschool Dongen. Afz. Marie. Al in het Tilburgse adresboek van 1879 wordt de naam van deze firma genoemd op het huidige adres Korvelseweg 209a. In 1900 volgde de inschrijving in de Kamer van Koophandel. De Kort-Van Geloven had eerst een handel in naaimachines, later aangevuld met rijwielen, waaronder het huismerk KVG. De winkel bestond tot 2001, onder leiding van de laatste generatie, Ben de Kort. Hij sloot zijn rijwielzaak annex postkantoor mede vanwege het feit dat hij voor de zoveelste keer het slachtoffer was geworden van een brute overval. Het was destijds een van de oudste familiebedrijven van Tilburg.
Huisnummer209
Datum

604221 - J.C. de Kort- van Geloven, Rijwielhandel en Naaimachines. Kaart gericht aan de jonge juffr. Octavie de Kort, Kweekschool Dongen.
Afz. Marie.
Al in het Tilburgse adresboek van 1879 wordt de naam van deze firma genoemd op het huidige adres Korvelseweg 209a. In 1900 volgde de inschrijving in de Kamer van Koophandel. De Kort-Van Geloven had eerst een handel in naaimachines, later aangevuld met rijwielen, waaronder het huismerk KVG. De winkel bestond tot 2001, onder leiding van de laatste generatie, Ben de Kort. Hij sloot zijn rijwielzaak annex postkantoor mede vanwege het feit dat hij voor de zoveelste keer het slachtoffer was geworden van een brute overval. Het was destijds een van de oudste familiebedrijven van Tilburg.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag