601989 - Linksboven het oude fotoatelier van hoffotograaf Van Beurden achter het pand Willem II-straat 39. Oorspronkelijk stond er op deze plaats nog een andere fotostudio, maar die brandde in 1892 geheel af, inclusief alle fotografische apparatuur. Omstreeks 1938 werd dit atelier gesloopt om vervangen te worden door een moderne studio. Achteraan is het, bij het pand behorende, koetshuis te zien. Dit koetshuis hoorde bij Willem II-straat 39, maar had officieel als adres Wolstraat 5. Ten behoeve van het nieuwe atelier, ontworpen door architect Jos Bedaux, werd dit koetshuis gesloopt. De voorgevel van de nieuwe studio werd gebouwd aan de zijde van de Wolstraat (Thans Telexstraat). - Foto's & Kaarten

Linksboven het oude fotoatelier van hoffotograaf Van Beurden achter het pand Willem II-straat 39. Oorspronkelijk stond er op deze plaats nog een andere fotostudio, maar die brandde in 1892 geheel af, inclusief alle fotografische apparatuur. Omstreeks 1938 werd dit atelier gesloopt om vervangen te worden door een moderne studio. Achteraan is het, bij het pand behorende, koetshuis te zien. Dit koetshuis hoorde bij Willem II-straat 39, maar had officieel als adres Wolstraat 5. Ten behoeve van het nieuwe atelier, ontworpen door architect Jos Bedaux, werd dit koetshuis gesloopt. De voorgevel van de nieuwe studio werd gebouwd aan de zijde van de Wolstraat (Thans Telexstraat).

Fotonummer["601989"]
PlaatsTilburg
Straat["Willem II-straat"]
Datering vanaf1938
FotograafA. van Beurden (Leo van Beurden)
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingLinksboven het oude fotoatelier van hoffotograaf Van Beurden achter het pand Willem II-straat 39. Oorspronkelijk stond er op deze plaats nog een andere fotostudio, maar die brandde in 1892 geheel af, inclusief alle fotografische apparatuur. Omstreeks 1938 werd dit atelier gesloopt om vervangen te worden door een moderne studio. Achteraan is het, bij het pand behorende, koetshuis te zien. Dit koetshuis hoorde bij Willem II-straat 39, maar had officieel als adres Wolstraat 5. Ten behoeve van het nieuwe atelier, ontworpen door architect Jos Bedaux, werd dit koetshuis gesloopt. De voorgevel van de nieuwe studio werd gebouwd aan de zijde van de Wolstraat (Thans Telexstraat).
AnnotatieWoningkaarten Tilburg 1920-1950, Wolstraat en Willem II-straat.
Huisnummer39
Datum

601989 - Linksboven het oude fotoatelier van hoffotograaf Van Beurden achter het pand Willem II-straat 39. Oorspronkelijk stond er op deze plaats nog een andere fotostudio, maar die brandde in 1892 geheel af, inclusief alle fotografische apparatuur. Omstreeks 1938 werd dit atelier gesloopt om vervangen te worden door een moderne studio. Achteraan is het, bij het pand behorende, koetshuis te zien. Dit koetshuis hoorde bij Willem II-straat 39, maar had officieel als adres Wolstraat 5.  Ten behoeve van het nieuwe atelier, ontworpen door architect Jos Bedaux, werd dit koetshuis gesloopt. De voorgevel van de nieuwe studio werd gebouwd aan de zijde van de Wolstraat (Thans Telexstraat).
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag