TLB023000399_002 - Ter gelegenheid van Tilburg Wijnstad is er een wijnproeverij van Bordeaux wijnen in het Paleis Raadhuis, georganiseerd door wijnbroederschap "Commanderie du Bontemps de Médoc, des Graves, de Sauternes et de Barsac". Dit is het oudste en grootste broederschap van Frankrijk in het Departement Gironde en het Arrondissement Bordeaux. Op deze foto zijn herkenbaar: - (2e ronde tafel links) van links naar rechts Barbara ter Haar (rode jurk) in functie van Wijnbarones Tilburg, onbekende, Frans Brouwers, Peter Suurland, Lilian Tolhuisen en Hans van Hest; - Wethouder Peter van Hassel (2e ronde tafel rechts); - aan de 1e ronde tafel rechts zijn herkend Frans Hooijen, toenmalig directeur van Hooijen Transport, Frans Verbunt en Jan de Kock Stichting Tilburg Wijnstad organiseert jaarlijks een evenement dat bestaat uit een ‘ommegang’ van wijnbroederschappen, een oogstdankmis in de Heikese kerk en een wijnstraatje. De Emmapassage is jaren hiervoor gebruikt. Het evenement is gebaseerd op het feit dat in Tilburg vanouds grote wijnfirma’s gevestigd waren, zoals Wijnkopers Verbunt en André Kerstens. Aan het einde van de jaren zestig van de vorige eeuw werd de naam Tilburg Wijnstad al bedacht om Tilburg op een andere manier onder de aandacht te brengen dan als Textielstad. - Foto's & Kaarten

Ter gelegenheid van Tilburg Wijnstad is er een wijnproeverij van Bordeaux wijnen in het Paleis Raadhuis, georganiseerd door wijnbroederschap "Commanderie du Bontemps de Médoc, des Graves, de Sauternes et de Barsac". Dit is het oudste en grootste broederschap van Frankrijk in het Departement Gironde en het Arrondissement Bordeaux. Op deze foto zijn herkenbaar: - (2e ronde tafel links) van links naar rechts Barbara ter Haar (rode jurk) in functie van Wijnbarones Tilburg, onbekende, Frans Brouwers, Peter Suurland, Lilian Tolhuisen en Hans van Hest; - Wethouder Peter van Hassel (2e ronde tafel rechts); - aan de 1e ronde tafel rechts zijn herkend Frans Hooijen, toenmalig directeur van Hooijen Transport, Frans Verbunt en Jan de Kock Stichting Tilburg Wijnstad organiseert jaarlijks een evenement dat bestaat uit een ‘ommegang’ van wijnbroederschappen, een oogstdankmis in de Heikese kerk en een wijnstraatje. De Emmapassage is jaren hiervoor gebruikt. Het evenement is gebaseerd op het feit dat in Tilburg vanouds grote wijnfirma’s gevestigd waren, zoals Wijnkopers Verbunt en André Kerstens. Aan het einde van de jaren zestig van de vorige eeuw werd de naam Tilburg Wijnstad al bedacht om Tilburg op een andere manier onder de aandacht te brengen dan als Textielstad.

Fotonummer["TLB023000399_002"]
PlaatsTilburg
Straat["Willemsplein","Stadhuisplein"]
WijkCentrum / Binnenstad
Datering vanaf10-1992
FotograafMultivision & Partners, Tilburg
Herkomst1553 Multivision & Partners, Tilburg
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingTer gelegenheid van Tilburg Wijnstad is er een wijnproeverij van Bordeaux wijnen in het Paleis Raadhuis, georganiseerd door wijnbroederschap "Commanderie du Bontemps de Médoc, des Graves, de Sauternes et de Barsac". Dit is het oudste en grootste broederschap van Frankrijk in het Departement Gironde en het Arrondissement Bordeaux. Op deze foto zijn herkenbaar: - (2e ronde tafel links) van links naar rechts Barbara ter Haar (rode jurk) in functie van Wijnbarones Tilburg, onbekende, Frans Brouwers, Peter Suurland, Lilian Tolhuisen en Hans van Hest; - Wethouder Peter van Hassel (2e ronde tafel rechts); - aan de 1e ronde tafel rechts zijn herkend Frans Hooijen, toenmalig directeur van Hooijen Transport, Frans Verbunt en Jan de Kock Stichting Tilburg Wijnstad organiseert jaarlijks een evenement dat bestaat uit een ‘ommegang’ van wijnbroederschappen, een oogstdankmis in de Heikese kerk en een wijnstraatje. De Emmapassage is jaren hiervoor gebruikt. Het evenement is gebaseerd op het feit dat in Tilburg vanouds grote wijnfirma’s gevestigd waren, zoals Wijnkopers Verbunt en André Kerstens. Aan het einde van de jaren zestig van de vorige eeuw werd de naam Tilburg Wijnstad al bedacht om Tilburg op een andere manier onder de aandacht te brengen dan als Textielstad.
Huisnummer128
Datum

TLB023000399_002 - Ter gelegenheid van Tilburg Wijnstad is er een wijnproeverij van Bordeaux wijnen in het Paleis Raadhuis, georganiseerd door wijnbroederschap "Commanderie du Bontemps de Médoc, des Graves, de Sauternes et de Barsac".
Dit is het oudste en grootste broederschap van Frankrijk in het Departement Gironde en het Arrondissement Bordeaux. Op deze foto zijn herkenbaar: - (2e ronde tafel links) van links naar rechts Barbara ter Haar (rode jurk) in functie van Wijnbarones Tilburg, onbekende, Frans Brouwers, Peter Suurland, Lilian Tolhuisen en Hans van Hest; - Wethouder Peter van Hassel (2e ronde tafel rechts); - aan de 1e ronde tafel rechts zijn herkend Frans Hooijen, toenmalig directeur van Hooijen Transport, Frans Verbunt en Jan de Kock
Stichting Tilburg Wijnstad organiseert  jaarlijks een evenement dat bestaat uit een ‘ommegang’ van wijnbroederschappen, een oogstdankmis in de Heikese kerk en een wijnstraatje. De Emmapassage is jaren hiervoor gebruikt. 
Het evenement is gebaseerd op het feit dat in Tilburg vanouds grote wijnfirma’s gevestigd waren, zoals Wijnkopers Verbunt en André Kerstens. Aan het einde van de jaren zestig van de vorige eeuw werd de naam Tilburg Wijnstad al bedacht om Tilburg op een andere manier onder de aandacht te brengen dan als Textielstad.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag