064882 - Politieboot van de waterpolitie, de RP3. Deze foto is genomen van de kant waar Aaike van Loon zijn rietheuvel had. De politieboot, gemeerd opzij van een aakje, dat zoals u kunt zien nog vaart met behulp van zeilen, ligt hier vlak voor de sluis van de Vaart. De man voorop, Christiaan Schrier, is marechaussee/veldwachter in Drimmelen. De politieman achteraan in de kuip(daar waar men staat te sturen in een klein bootje), voor is Friedus van den Hoven en de politieman daarachter is Jonkers. Op de achtergrond ziet men nog een deel van de “Catharina”van Jan van de Vaart, in de volksmond Jan Vaartjes genoemd, uit Made. In dit schip staat al een motor. Het huis op de achtergrond is het café van van Uithoven, later Drik Diepstraten. - Foto's & Kaarten

Politieboot van de waterpolitie, de RP3. Deze foto is genomen van de kant waar Aaike van Loon zijn rietheuvel had. De politieboot, gemeerd opzij van een aakje, dat zoals u kunt zien nog vaart met behulp van zeilen, ligt hier vlak voor de sluis van de Vaart. De man voorop, Christiaan Schrier, is marechaussee/veldwachter in Drimmelen. De politieman achteraan in de kuip(daar waar men staat te sturen in een klein bootje), voor is Friedus van den Hoven en de politieman daarachter is Jonkers. Op de achtergrond ziet men nog een deel van de “Catharina”van Jan van de Vaart, in de volksmond Jan Vaartjes genoemd, uit Made. In dit schip staat al een motor. Het huis op de achtergrond is het café van van Uithoven, later Drik Diepstraten.

Fotonummer["064882"]
PlaatsDrimmelen
Datering vanaf1931
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingPolitieboot van de waterpolitie, de RP3. Deze foto is genomen van de kant waar Aaike van Loon zijn rietheuvel had. De politieboot, gemeerd opzij van een aakje, dat zoals u kunt zien nog vaart met behulp van zeilen, ligt hier vlak voor de sluis van de Vaart. De man voorop, Christiaan Schrier, is marechaussee/veldwachter in Drimmelen. De politieman achteraan in de kuip(daar waar men staat te sturen in een klein bootje), voor is Friedus van den Hoven en de politieman daarachter is Jonkers. Op de achtergrond ziet men nog een deel van de “Catharina”van Jan van de Vaart, in de volksmond Jan Vaartjes genoemd, uit Made. In dit schip staat al een motor. Het huis op de achtergrond is het café van van Uithoven, later Drik Diepstraten.
AnnotatieDatum poststempel: 17-7-1931
Datum

064882 - Politieboot van de waterpolitie, de RP3.  Deze foto is genomen van de kant waar Aaike van Loon zijn rietheuvel had. De politieboot, gemeerd opzij van een aakje, dat zoals u kunt zien nog vaart met behulp van zeilen, ligt hier vlak voor de sluis van de Vaart.  De man voorop, Christiaan Schrier, is marechaussee/veldwachter in Drimmelen.   De politieman achteraan in de kuip(daar waar men staat te sturen in een klein bootje),  voor is Friedus van den Hoven en de politieman daarachter is Jonkers.  Op de achtergrond ziet men nog een deel van de “Catharina”van Jan van de Vaart, in de volksmond Jan Vaartjes genoemd, uit Made. In dit schip staat al een motor.  Het huis op de achtergrond is het café van van Uithoven, later Drik Diepstraten.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?
We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 22:00 uur via chat.
Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via een e-mail naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

sluit Online op dit moment
chatOnline -
Stel een vraag