041221 - Landbouworganisaties. Boerenbonden. Deelneemster aan de melkcursus van de Tilburgse Boerenbond. Op de eerste rij derde van links Anna van Roessel, later non bij de Dochters van O.L.V. van het H. Hart te Tilburg (zr. Josepha), vierde van links aan zus Fien van Esch-Van Roessel, woonde later te Berkel-Enschot, vijfde van links hun zus Marie van Roessel. Helemaal links op de eerste rij Miet de Brouwer-Elesen. De man rechts is Sjef van de Ven. Hij gaf de cursus nabij boerderij Noteboom, eigedom van Nardus de Brouwer (helemaal links op de foto). De vijfde vrouw op de bovenste rij is Lies Pijnenburg-De Brouwer. - Foto's & Kaarten

Landbouworganisaties. Boerenbonden. Deelneemster aan de melkcursus van de Tilburgse Boerenbond. Op de eerste rij derde van links Anna van Roessel, later non bij de Dochters van O.L.V. van het H. Hart te Tilburg (zr. Josepha), vierde van links aan zus Fien van Esch-Van Roessel, woonde later te Berkel-Enschot, vijfde van links hun zus Marie van Roessel. Helemaal links op de eerste rij Miet de Brouwer-Elesen. De man rechts is Sjef van de Ven. Hij gaf de cursus nabij boerderij Noteboom, eigedom van Nardus de Brouwer (helemaal links op de foto). De vijfde vrouw op de bovenste rij is Lies Pijnenburg-De Brouwer.

Fotonummer["041221"]
PlaatsTilburg
Straat["President Steijnstraat"]
WijkTrouwlaan
Datering vanaf1927
Uiterlijke vormfoto
OmschrijvingLandbouworganisaties. Boerenbonden. Deelneemster aan de melkcursus van de Tilburgse Boerenbond. Op de eerste rij derde van links Anna van Roessel, later non bij de Dochters van O.L.V. van het H. Hart te Tilburg (zr. Josepha), vierde van links aan zus Fien van Esch-Van Roessel, woonde later te Berkel-Enschot, vijfde van links hun zus Marie van Roessel. Helemaal links op de eerste rij Miet de Brouwer-Elesen. De man rechts is Sjef van de Ven. Hij gaf de cursus nabij boerderij Noteboom, eigedom van Nardus de Brouwer (helemaal links op de foto). De vijfde vrouw op de bovenste rij is Lies Pijnenburg-De Brouwer.
AnnotatieRonald Peeters & Ed Schilders, Tilburgers in beeld p. 101: Rubriek Weerzien in het Brabants Dagblad van 8 januari 1998. Joep Eijkens & Paul Spapens, Weerzien. Honderd oude foto's en hun verhaal (Tilburg 2006) p. 121.
Datum

041221 - Landbouworganisaties. Boerenbonden. Deelneemster aan de melkcursus van de Tilburgse Boerenbond. Op de eerste rij derde van links Anna van Roessel, later non bij de Dochters van O.L.V. van het H. Hart te Tilburg (zr. Josepha), vierde van links aan zus Fien van Esch-Van Roessel, woonde later te Berkel-Enschot, vijfde van links hun zus Marie van Roessel. Helemaal links op de eerste rij Miet de Brouwer-Elesen. De man rechts is Sjef van de Ven. Hij gaf de cursus nabij boerderij Noteboom, eigedom van Nardus de Brouwer (helemaal links op de foto). De vijfde vrouw op de bovenste rij is Lies Pijnenburg-De Brouwer.
Contact en informatie
sluit Hulp nodig?

We helpen je graag van maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur via chat.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag wel stellen via e-mail.
sluit Online op dit moment
-
Stel een vraag